CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun parti üyeliğinin Yargıtay tarafından düşürülmesine ilişkin açıklamada bulundu.
Kaftancıoğlu'nun görevine fiilen devam edeceğini vurgulayan Salıcı, şu ifadeleri kullandı:
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Genel Merkezimize, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun “Siyasi parti üyeliğinin sonlandırıldığını” bir yazı ile bildirmiştir.
Cumhuriyet Halk Partisi, hukuk bürolarında değil bir ulusun özgürlük ve tam bağımsızlık hedefiyle, Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir.
Cumhuriyet Halk Partisi gönül bağını, Kurtuluş Savaşımızdan, sosyal adaletten, emek mücadelesinden alan bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, üye formu doldurularak katılınan bir siyasi partiden çok, gönül bağıyla dahil olunan bir siyasi mücadeledir.Cumhuriyet Halk Partisi gönül bağı, sadece bir resmi üyelik değildir. Bu gönül bağı inançtır, yürektir, emektir, mücadeledir. Cumhuriyet Halk Partisi, ulu bir çınar gibi yüzyıldır aynı inanç ve kararlılıkla ülkemizin her ferdinin özgürlük ve refahı için mücadele veren bir partidir.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Canan Kaftancıoğlu’nun “üyeliğinin sonlandırıldığına” ilişkin yazısı bizim için siyaseten yok hükmündedir.
Genel Merkezimize gönderilen yazı, iktidar baskısı altındaki yargının, sözde kararının hukuksal sonucunu bildirmekten öte bir anlam ifade etmemektedir.
Canan Kaftancıoğlu, partimize gönül bağı ile bağlı üyesi, bir mücadele neferi ve seçilmiş İl başkanımızdır, fiilen il başkanlığı görevini sürdürecektir.
Kayseri’deki 30 Ağustos törenlerinde Atatürk’ün ismi anılmadı!30 izlenme
Kömür bitti araziler güme gitti!157 izlenme
‘Millet bahçesi’ yapılmak istenen Salda Gölü’ne 25 yıl sonra kara leylekler geldi132 izlenme
Köy Enstitüleri, kapatılışının 67. yıldönümünde Hasanoğlan'da anılacak76 izlenme
Erdoğan 'Hatay Havalimanını bir hafta içerisinde yeniden işler hale getirdik. Çalışmaların kolaylaşmasını sağladık' dedi, ama görüntüler ortada!39 izlenme
Ağaoğlu İnşaat bir süredir yaşadığı mali sıkıntılarla gündemdeydi! Varlık Fonu Ağaoğlu için devreye mi giriyor?108 izlenme
Trump İran saldırısının bilançosunu açıkladı12 izlenme
"AKP ve MHP seçimi iptal ettirmek için sahte delil yaratıyor!"196 izlenme