CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "İBB Başkanını görevden alma yetkim yok" diyen Bakan Soylu'ya "Soylu’nun cesareti varsa uzaklaştırsın" diye yanıt verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasının yankıları sürüyor. Cumhuriyet'ten İklim Öngel'e konuşan CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kararını değerlendirdi.
"İBB Başkanı İmamoğlu’na, kullandığı kelime nedeniyle itiraz yolu açık siyasi yasak kararı verildi. İmamoğlu kime ahmak dedi?" sorusu üzerine "Aslında kimseye demedi. Kendisine 'ahmak' diyen İçişleri Bakanı Soylu’ya nazikçe bir yanıt verdi, çok daha ağır bir yanıt verebilirdi. Bir siyasi polemik bir ceza davasının konusu olamaz" diye yanıt veren Erkek şöyle devam etti:
"Demokratik hukuk devletinde böyle bir dava açılmaz bile. 'Acaba muhalefetin üzerinde nasıl bir baskı oluşturabiliriz, nasıl engelleyebiliriz' düşüncesindeler. Engelleyemezler. Ancak daha da güçlendirirler. İstanbul seçiminin iptal edilmesi gerçekten büyük bir ahmaklıktı.
Türkiye’yi dünyaya rezil ettiler. Bir aday kazanmış mazbatasını almış. Siz hem seçimi hem mazbatayı iptal ediyorsunuz. Aradan aylar geçiyor Soylu tartışma başlatıyor, İmamoğlu yanıt veriyor. İmamoğlu’nun bir hakaret kastı olsa 6 Mayıs gecesi yapardı. Dosyada çok değerli anayasa profesörlerinin mütalaası var. Bugün yürürlükte olan Türk Ceza Kanunu’nu hazırlayan isimler ve 'Suç unsuru yok' diyorlar. İmamoğlu davasının özü Fatih’in sözünde gizlidir: 'Kadıyı satın aldığın gün adalet ölür'. Saray iktidarı Atatürk’ün dediği gibi gaflet, dalalet ve hıyanet içinde. Adaleti çürütmek hıyanettir ve gerçek bir beka sorunudur."
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kararına ilişkin, Anayasa'nın kendisine terör ve görevden kaynaklı suçlardan dolayı kayyum atama yetkisi verdiğini belirterek, "Burada İBB Başkanını görevden alma yetkim yok" demişti. Buna cevap veren Erkek, "Görevden alamazlar. Hukuken de mümkün değil. İçişleri Bakanı Soylu’nun şeklen yetkisi var diyelim. Cesareti varsa uzaklaştırsın. İstanbul’u kaybettiler Türkiye’yi de kaybedecekler. Biz kazandığımızda aslında kendileri de kurtulacak. Gittikçe daha çok otoriterleşiyorlar ve daha çok hata yapıyorlar" dedi.
halktv.com.tr
AKP’li ünlü isimlerin yaşadığı Şehrizar Konakları’nı 'kılıfına uydurmak için' yeni plan!39 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: vaka sayısı 7 bin 402, can kaybı ise 108!92 izlenme
Yozgat'ta İmamoğlu eylemine katıldığı için idari para cezası kesilen çiftçi: "Bizi şalgamla, turpla yönetemezler, bizi insan gibi yönetsinler"47 izlenme
Türkiye kamu zararında rekor kırdı!105 izlenme
Deprem felaketinde İsias Oteli enkazında hayattan koparılan Kıbrıslı öğrencilerin son görüntüleri ortaya çıktı43 izlenme
Kaftancıoğlu’ndan çarpıcı paylaşım214 izlenme
EYT'ye seçim ayarlaması! Bakan Bilgin EYT için böyle tarih verdi "Acelesi yok"88 izlenme
Ahmet Özer cezaevinden açıkladı: "Operasyonun hedefinde Ekrem İmamoğlu var"26 izlenme
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğrencilerin Rojin eylemine müdahale! "Eylemlerimizi bastırmaya çalışıyorlar ama biz geri adım atmayacağız. Rojin Kabaiş isyanımızdır"
Havuz medyası 'Mansur Yavaş çocuk evlerini kapattı' yalanını servis etti ! Gerçek neymiş buyrun izleyin !
Sinan Ateş’in tetikçisinin kaçırılmasında kullanılan diğer araç da Ülkü Ocakları’ndan çıktı
O da bakan bu da bakan: Yanlış hesaptan mail attı, istifa etti; 41 işçi can verdi, hâlâ koltukta!