TELE1’de Özlem Gürses’in sunduğu ‘Kayıt Dışı’ programına konuk olan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın kamuoyundaki ‘erken seçim’ çağrılarına anket açıklayarak yanıt verdi.
CHP’nin mitinglerle AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a erken seçim baskısı yaptığı söyleyen Günaydın, Meclis aritmetiğine de değinerek şöyle konuştu:
“Yeniden seçim derken genel seçim kastediliyor. ‘Bunu talep edin’ diyor. Dünyada hiçbir muhalefet partisi sandıktan kaçmaz. Ama bu ön koşulları hakkında vatandaş yeterli bilgiye sahip mi? Anayasa’nın 111. maddesi ‘Erken seçim için TBMM üye tam sayısının 5’te üçünün olumlu oyu gerekir’ diyor. Yani 600 vekilin 360’ı ‘Erken seçim istiyorum’ demeli. AKP’nin 265 vekili var. AKP’li olmayan 335 vekil kalıyor. Tüm AKP’li olmayan vekil birleşse bile erken seçime gidilemiyor. Bir parti seçim baskısını halkla, sokakla yapar. Biz atanamayanlar öğretmen, çay, emek ve buğday mitingi yaptık. 30 Haziran’da da ‘Geçinemiyoruz’ mitingi yapacağız. CHP şu an sahada olan tek parti. Erdoğan ‘4 yıllık seçimsiz bir dönem var’ dedi. Enflasyon gerileyeceği beklentisi var. Tek haneli enflasyon için 2026’nın ilk çeyreği bekleniyor. Erdoğan ‘Bundan önce seçime gitmem’ diyor. Erdoğan’ın üzerinde bu görüşünü değiştirecek bir kamuoyu baskısı yapıyor. Ve CHP de meydanlarda bunu çatır çatır yapıyor.

Şimdi rakamlara dönelim. Evet CHP 47 yıl sonra birinci parti oldu. CHP 31 Mart’ta 17.5 milyon aldı, AKP ise 16.3 milyon oy aldı. Seçimlerin üzerinden 2 ay 3 haftalık bir zaman geçti. Peki bu zamanda oy oranları nasıl değişti? CHP oy oranını koruyor, AKP 12 puan geriledi, MHP biraz ilerledi. İYİ Parti’de gerileme sürüyor, YRP’de de bir yükselme var. Peki erken seçim isteyen arkadaşlar bu anketlere bakıp Meclis ve Cumhurbaşkanlığı’nın dağılımının değişeceğini görüyor mu? Böyle bir kamuoyu oluştu mu yoksa hala zamana mı ihtiyaç var? Bunlar sabırla, müzakereyle, ortak akılla verilecek kararlar değil. Ülkenin geleceğinden söz ediyoruz. Parti yönetimi buna akılcı bakar. Erken seçim kararı çıkarsa CHP hazırdır ve şakır şakır girer. Ama arzu ettiğimiz değişimi istiyorsak birazcık daha toplumsal dönüşüme yol vermemiz lazım. ”
Kaynak: TELE1
ADD’den Ali Erbaş'a suç duyurusu!49 izlenme
Trabzon Valisi'nden Erdoğan'a sadakat fotoğrafı! 'Dün, bugün, yarın ve her daim...'38 izlenme
Tarladaki ateş pazara düştü! Esnaf tezgâh açamıyor20 izlenme
Erdoğan'ın hemşehrilerinden WSJ'ye isyan! 'Kuyunun dibindeyiz!'26 izlenme
İndirme rekorları kırıyor! Depremde hayat kurtaracak uygulama: İnternetsiz çalışıyor115 izlenme
Çekirgeler Akarca Ovası’nı istila etti!88 izlenme
Sosyal medya ünlüsü dönerciden canlı yayında Atatürk ve silah arkadaşlarına ağır hakaretler! "Osmanlı toprak kaybetmedi, laikliği getiren o köpekler topraklar kaybetti"35 izlenme
Gani Müjde’den kayyum Gürsel Tekin’e ağır tepki: "TEM kapalı ama utanmazlık caddesi açık"15 izlenme
İzmir için felaket senaryosu: Kara gün akçesi de buharlaştı
Demir kubbe hata verdi, İsrail ordusu tarafından fırlatılan füze Tel Aviv'i vurdu!
Bütçe fazla çıktı, vatandaşlara prim dağıtılacak!
Genç avukat yeni mezunların koşullarını gözler önüne serdi: "Asgari ücretin altında teklif eden işverenler var. Kendi ofisi olanlarda durum daha da vahim"