16 doktor, beş eczacı, bir diş hekimi milletvekili ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ve Avrupa Konseyi Sağlık Komisyonu Üyesi Selin Sayek Böke’den oluşan CHP Koronavirüs Salgınını İzleme Komitesi, TBMM’de bir araya gelerek salgının ulaştığı boyutu ele aldı.
Koronavirüs salgının Türkiye’deki etkilerini inceleyen CHP Koronavirüs Salgınını İzleme Komitesi, hayata geçirilmesi gereken tıbbi ve ekonomik tedbirleri görüştü. İktidara bazı tavsiyelerde bulunan komite, salgın boyunca çalışmalarını sürdürme ve sık sık kamuoyunu bilgilendirme kararı aldı.
CHP Koronavirüs Salgınını İzleme Komitesi toplantısının ardından değerlendirmelerde bulunan Grup Başkanvekili Özgür Özel, “CHP olarak koronavirüs konusundaki temel yaklaşımımız, en iyisini isteyip en kötüsüne hazır olmaktır” dedi.
İktidarın aldığı önlemlerin artması gerektiğini ifade eden Özel, “Alınan tedbirleri takip ediyoruz ve toplumun doğruları yapması konusunda gayret gösteriyoruz. İktidarın ilk olarak 11 yıldır toplanmayan Ekonomik ve Sosyal Konseyi bir an önce toplanması ve özellikle mali önlemleri alması gerekiyor. Bütün krizler gibi bu kriz de en çok yoksulları vuruyor. Yoksulların çocuklarını beslemesi, normal zamanlardan daha da zor. En önemli eksiğimiz aile sigortası. Tüm siyasi parti gruplarına çağrıda bulunuyoruz. Aile sigortası teklifimizi hemen görüşüp kabul edelim” dedi.
SİYASİ KAZANIMI AKP ALSIN
Aile sigortası teklifinin CHP’nin önümüzdeki seçimlerde en önemli vaatleri arasında yer alacağını ancak bu siyasi kazanımdan vazgeçtiklerini bildiren Özel, “Yoksul vatandaşların barınmaları, korunmaları, beslenmeleri ve krizin onları vurmasını engellemek için en önemli katkıyı yapmak istiyoruz. AKP’ye önemli ve samimi bir çağrı olarak bunu sunuyoruz. Teklifimizi AKP çıkarsın. Bu siyasi kazanım onların olsun. Ama bu işlem mutlaka hayata geçirilsin” dedi.
TAM SAYILAR AÇIKLANMALI
Salgın anında özel hastanelerin fiyat indirimine gitmesi ve kamu hastanelerinin yükünün azaltılması gerektiğini vurgulayan Özel, “577 özel hastaneden düşük ekonomik koşullarda dahi hizmet alınması gerekiyor. Yoğun bakım üniteleri ve yatak envanterleri Sağlık Bakanlığı tarafından özel ve devlet ayrımı olmadan merkezi olarak yönetilmelidir. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine aynen uymalıdır ve meslek kuruluşları ile diyalog kanallarını açık tutmalıdır. Önümüzdeki günlerde yaşanacak ihtiyaçlar göz önüne alınarak Türkiye’deki otomobil fabrikaları da oksijen tüpü üretmek için çalışmalıdır. Hasta, şüpheli, karantina altındaki vaka sayısı ve ölü sayısı açıkça kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Salgınla etkin mücadele için tüm bunlar büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/chpizlemekomitesitamsayilaraciklansinh29553.html