İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer başlattığı uygulamayla İzmir’de toplu ulaşım ücretlerini günün iki saatinde yarı yarıya indirdi. Buna göre İzmirliler 06.00 – 07.00 ile 19.00 – 20.00 saatleri arasında yarı yarıya indirimli seyahat edecek.
İzmir’de indirimli ulaşım uygulamasının ilk gününde otobüs şoförleriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer projenin adının, “Halk Taşıt” olduğunu açıkladı.
Halk Taşıt uygulamasının tüm İzmirlilere hayırlı olmasını dileyen Soyer, “İzmir’in kahrını çeken, her sokağına, caddesine giren, kentin nabzını anket şirketlerinden bile çok daha iyi tutan siz şoförlerimizle bir arada olmaktan çok mutlu oldum. İşiniz zor biliyorum. Ama aklınızdan çıkarmayın ki, sizler aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsil ediyorsunuz. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum, kazasız, belâsız görevler diliyorum” diye konuştu. Ardından da vatandaşlarla sohbet ederek bir yolculuk gerçekleştirdi.
“Halk Taşıt” uygulaması ile sabah 06.0007.00, akşam 19.0020.00 saatleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm toplu ulaşım araçları yolcularını yüzde 50 indirimli tarifeden taşıyor. Otobüs, metro, tramvay, banliyö ve deniz ulaşımında geçerli olan uygulama, “Artı Para” ve “Gittiğin Kadar Öde” gibi sistemleri de kapsıyor. “90 Dakika Aktarma Sistemi” de geçerliliğini koruyor. İndirim uygulanan saatlerde standart tarife kapsamında 3 TL olan tam biniş ücreti 1,50 TL, öğrenci ve 60 Yaş Kartı sahiplerinin 1,80 TL’den yararlandığı indirimli tarife 0,90 TL olarak uygulanıyor. Öğretmenler ise 2,50 TL yerine indirimli saatlerde 1,25 TL ödüyor.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/izmirdeindirimliulasimbasladih126935.html
Yandaş kalem İBB iddianamesi sızdırdı! CHP'li vekil ateş püskürdü9 izlenme
HKP'den Erdoğan, Soylu ve Pakdemirli hakkında suç duyurusu!44 izlenme
Melih Gökçek'in banka hesaplarının incelenmesinden vazgeçildi!164 izlenme
TÜRGEV ve Ensar'ın ABD serüveninden bir kesit: 67 milyon dolarlık transfer!42 izlenme
Suriyeli şahıs reddedilince 12 yaşındaki çocuğu öldürdü annesini yaraladı31 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın elektrik enerjisi ihalesini Cengiz Holding aldı!427 izlenme
34 ülkeye ihracat yapıyordu! Türk tekstil devi Armes Home küresel kriz nedeniyle konkordato ilan etti22 izlenme
Memurları da ikiye böldüler26 izlenme
Fahrettin Altun aynı anda iki skandal paylaşım: Hem Atatürk ile Erdoğan'ı kıyasladı, hem de Meclis açılışıyla Adalet Sarayı açılışını bir tuttu!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1264 yeni vaka tespit edilirken, 3 kişi hayatını kaybetti, 1219 kişi sağlığına kavuştu!
Kayyumlar boş durmuyor: Acele satışa çıkardılar!
Muharrem İnce‘den RTE’ye kapak 'Apo’yu getirebilmiş Ecevit’e, FETÖ’yü getirememiş Erdoğan cevap veremez !'