Tarsus'un CHP'li Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, belediyle şirketi TESKİ bünyesinde yaptıkları araştırmada 1.8 milyon TL'nin kayıp olduğunu belirlediklerini açıkladı.
ÇİĞ YEMEDİM KARNIM HİÇ AĞIRMAZ
Sözcü'de yer alan habere göre Haluk Bozdoğan, adliyede savcılığa yaptığı suç duyurusundan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bozdoğan, şunları söyledi:
– Kimin rantına dokunduysam, herkesten acayip sesler çıkıyor. Ama ben bunlara hep dokunacağım. Çünkü bir kentin rantını halk yaratır. İsmetpaşa’nın rantını da halk yarattı. O rantlar 35 tane çapulcuya asla gitmeyecek. Karalama kampanyası yapıyorlar. Bunların amacı siyasi veya daha farklı beklentileri var. Bugün savcılığa suç duyurusunda bulunduk, tüm belgeleri teslim ettik. Ben çiğ yemedim, karnım hiç ağrımaz, ama burada kimler çiğ yediyse adalet mutlaka hesabını soracaktır.
– Yaklaşık bir yıllık süreçte halka ve kuruma zarar verdiğini gördüğümüzde yönetim kurulunu hemen değiştirdik ve bununla ilgili de zaten suç duyurusunda bulunmuştuk. Bu süreçte bir ön protokol elbette yapılabilir. Fakat bu ön protokoller yapılırken vatandaştan alınan paraların mutlaka kurumun yani TESKİ’nin kasasından geçmesi gerekir. Ama baktığımızda tabloda TESKİ’nin kasasında girmeyen paraların olduğunu gördük.
BU ŞİRKET HALKIN ŞİRKETİDİR
– Girmeyen bu paraları gördüğümüzde de yeni yönetim kurulumuz, muhasebecilerimiz, avukatlarımız bunların hesaplarını yapıp, bu hesapların kasaya dönmesini beklediler. Ve bununla ilgili de ne kadar kurum zarara uğratıldıysa bu kuruma uğratılan zararın mutlaka giderilmesi istendi. Ama o paranın kasaya gelmemesinden dolayı hem daha önce yaptığımız suç duyurusu var hem de bugün Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip yeni bir suç duyurusunda bulunup, TESKİ’nin tüm evraklarını teslim ettik. Burada amacım öncelikli olarak bir halkı korumak, iki TESKİ’yi korumak.
– Çünkü bu şirket belediyenin şirketi ve dolayısıyla halkın şirketidir. Halkın şirketine verilecek zarar kim tarafından olursa olsun adaletin elinden hiçbir zaman. Şu an kasada gözükmeyen 1 milyon 800 bin TL. Ancak garantisi olan bir para çünkü ilgili arkadaşların daireleri, evleri, arsaları var. Biz oradan keser şirketin hesabına koyarız. Ancak yapılan işlemin yanlışlığından dolayı bunu adli makamlara bildirmek zorundaydık.
456 milyon lira borcu bulunan 7 bin 500 nüfuslu Nevşehir’in Kozaklı Belediyesi’nin AKP’li eski yönetimi, belediye arsasına pavyon için ruhsat verdiği ortaya çıktı56 izlenme
Türk vatandaşlığı almak ara sokaklara düştü! İstanbul Fatih Yusufpaşa'da yabancı kaldık!41 izlenme
29 Ekim'i kana bulayacaklardı... Böyle yakalandılar!141 izlenme
İstanbul'da AKP'li belediye borcuna karşılık içinde caminin olduğu 11 arsayı elden çıkarttı! O arsaları bakın nereye verdi!152 izlenme
AKP'li Belediye 23 Nisan törenlerinde Atatürk'e yer vermedi, CHP'li vekil devreye girdi, Atatürk posteri alkışlarla alana getirildi!54 izlenme
Define uğruna Dipsiz Göl'ü kurutan iş adamlarının kimlikleri ortaya çıktı3645 izlenme
İlkokulda iki kardeşe birden cinsel istismar!1250 izlenme
Arda Güler gemileri yaktı! Dünya devi Fenerbahçe'ye çılgın bir teklifte bulundu.36 izlenme
İYİ Parti’den Bakan Nebati’yi çıldırtacak videolu paylaşım! 'Zampiyonlar Ligi' kadrosunu tek tek açıkladılar
Buket Aydın bir seçim öncesi yine devrede! “AK Parti seçmeni üzerinde baskı var”
İmamoğlu'nun sosyal medya hesabına 4'üncü kez erişim engeli
İzmir'de, Türkiye'ye sığınan 5 Suriyeli 2 Türk vatandaşını önce darp etti sonra bıçakladı!