“2019 yılı Sayıştay raporları, açıklandığı günden beri tespit edilen, gerek usulsüzlükler, gerek kanunlara aykırı olarak verilen ihalelerle gündemden düşmemektedir. Kurumlardaki en stratejik birimlerde liyakatsiz yöneticiler bulunmaktave vatandaşlarımızın parası adeta har vurup harman savrulmaktadır.” diyen Hakverdi;
Raporda; Karayolları Genel Müdürlüğüne dair toplamda 55, Ulaştırma Bakanlığına dair ise 42 adet tespit edilmiş kanun ve mevzuatlara aykırı uygulama var.
Sayıştay Raporlarında Karayolları Genel Müdürlüğü’ne dair ‘Mevzuata aykırı araç kiralamaktan tutun da, yetkisiz birimler tarafından kurum adına banka hesabı açılmasına, Otoyol Hizmet Tesislerinden olan kira alacaklarının muhasebe kayıtlarının yapılmamasına ve mali tablolarda yer almamasına kadar 21 adet denetim görüşüne dayanak olan bulgu varken, 34 adet denetim görüşünü etkilemeyen tespit, değerlendirmeler ve usulsüzlükler yer almaktadır. Yine aynı raporda Bakanlığınıza ait denetim görüşüne ait 13 adet bulgu ve 29 adet tespit değerlendirme ve usulsüzlük kayda geçmiştir. Bu ciddi bulgulara dair bakanlık hala sessiz. Bu soruların cevabı verilmelidir.” dedi.
Yapişletdevret projeleri” ile ettirdikleri zarar yetmedi Bakanlık ve Karayolları Genel Müdürlüğü kurumlarını da arpalığa çevirmişler!
Yapişletdevret projeleri ve ödeme garantileri ile milyarlarca lirayı yandaşlara akıtmak yetmemiş olacak ki Bakanlık ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nde de halkın parası pervasızca harcanmış ve birçok muhasebe kaydı da ya tutulmamış ya da yanlış tutulmuş. Rapor bize gösteriyor ki ne mevzuat ne kanun dinlemişler.
Otoyol Hizmet Tesisleri ihale kanununa aykırı olarak adrese teslim kiraya verilmiş!
'O KİRACILAR KİMLER?'
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 10 yıllık süre ile kiralanan 6 Adet Otoyol Hizmet tesisi (Alipaşa, Ispartakule, Muratbey, Tavşancıl, Çeltikçi ve Yumrukaya) ihale kanununa aykırı olarak belirlenmiş firmalara verilmiş.
Genel Müdürlüğe ait 13 adet otoyol hizmet tesisinin de 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 51 inci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendine göre pazarlık usulü ile kiraya verildiği tespit edilmiş ve bu tesisler için Sayıştay’ca yeniden ihale yapılması yönünde görüş bildirilmiş.
'6 MİLYON 392 BİN 343 TL KAYIP'
Genel Müdürlüğe ait Hizmet Tesislerinin (Çeltikçi, Tatlak, Hatipköy, Selimpaşa) üçüncü kişilere kiralanması işlerinde tahsil edilmeyen 6 milyon 392 bin 343 TL kira alacaklarının bulunduğu ve bu alacakların muhasebe kayıtlarının yapılmadığı tespit edilmiştir.
GebzeOrhangaziİzmir otoyolunu yapan şirketten 568 milyon 151 bin 99 TL kullanım bedeli tahsil edilmemiş.
YapİşletDevret Modeli İle Yaptırılan GebzeOrhangaziİzmir ( İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Otoyolu İşinde Görevli Şirketten Kamulaştırılan Taşınmazlara İlişkin Kullanım Bedellerinin Tahsil Edilmediği ve tutarın 568.151.099,95 TL olduğu tespit edilmiş ve Görevli Şirketten tahsil edilmesi gerektiği değerlendirilmiştir.
Görünen o ki Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün doğru yaptığı iş yanlışlarından daha az..
http://www.krttv.com.tr/siyaset/chplihakverdiulastirmabakanligindakiusulsuzuygulamalarih52935.html
Yobazlar geri adım atmıyor ! Pakistan Din Konseyi Başkanı olan yobaz 'Kur'an'da yazıyor eşinizi dövebilirsiniz !'432 izlenme
Erdoğan’a hakaret ettikleri iddia edilen iki kardeşe meydan dayağı!40 izlenme
AKP'li adayın kızına adres teslim kadro! Psikolog kadrosundan girip veznedar olmuş20 izlenme
Atatürkçü teğmenlerden ihraçlarının birinci yılında Anıtkabir'de hatıra fotoğrafı17 izlenme
Diyanet şimdi de eğitim sistemini hedef aldı! ‘4-6 yaşa Kur’an kursları zorunlu olsun’40 izlenme
Tunceli Belediyesi Meclis toplantısında gerginlik! Belediye Başkanı Maçoğlu'na bardak fırlatıldı48 izlenme
Son yağma... Adım başı para yazacak!8 izlenme
Özgür Özel'den soruşturmaya ilk tepki: 'TÜSİAD nerede haksız?'29 izlenme
TÜGVA işgaline son! İBB hukuk mücadelesini 5 yılın sonunda kazandı
AKP bir dönem daha kalırsa bakın neler olacak? Korku filmlerini andıran senaryoyu bizzat Hükümet açıkladı!
Sağlık Bakanlığı corona verilerini açıkladı: Vaka sayısı 357.693'e, can kaybı 9.658'e yükseldi!
Suriye sınırından acı haber: Bir asker Şehit oldu