Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) hukuk müşaviri, TELE1’e verilen ekran karartma cezasının ardından mahkemeye sunulan dosyadan CHP’li RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın koyduğu muhalefet şerhini çıkardı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, RTÜK’te görevli hukuk müşaviri hakkında skandal bir açıklamada bulundu. İddiaya göre müşavir, TELE1’e verilen ekran karartma cezasının ardından mahkemeye sunulan dosyadan CHP’li RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın koyduğu muhalefet şerhini çıkardı.
Gazeteci Barış Pehlivan'ın da bugünkü yazısında dile getirdiği iddia hakkında Öztrak, barolara çağrıda bulundu.
Öztrak, şunları söyledi:
"Beceriksizlikleri ifşa olmasın, eleştiri yapılmasın diyerek sosyal medyayı kararttılar. Gençlerin bir araya geldiği Ekşi Sözlük sorgusuz sualsiz erişime kapatıldı. Yetmedi TELE1 RTÜK, eliyle karartıldı. Halk Tv’ye FOX Tv’ye cezalar yağdırıldı. O da yetmedi RTÜK’ün hukuk müşaviri TELE1 ile ilgili dosyayı mahkemeye gönderirken, RTÜK üyesi İlhan Taşcı’nın muhalefet şerhini çıkardı. Mahkemeye eksik dosya gönderdi. O hukuk müşaviri derhal görevden alınmalıdır. Baroları da o hukuk müşaviri ile ilgili göreve davet ediyorum."
İktidarın sansür aygıtı RTÜK bir karara imza atarak TELE1 ekranlarını “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle 3 gün kararmasına karar vermiş, oyçokluğu ile alınan kararın gerekçesi olarak, TELE1’de Enver Aysever’in sunduğu ‘Ayrıntılar’ programına konuk olarak katılan TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in “Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir” eleştirisi gösterilmişti.
KAYNAK: ANKA
halktv.com.tr
Dolar rekor üstüne rekor kırıyor!39 izlenme
Trabzon’da dükkânını satışa çıkaran esnaf isyan etti! 'Pandemi sürecinde lebalep batırdınız bizi!'84 izlenme
Bundan daha güzel anlatılamazdı ! Bankamatik memuru nedir ?201 izlenme
Tarihi fabrikayı da satışa çıkardılar!184 izlenme
EYT teklifi, komisyonda kabul edildi44 izlenme
Sokağa çıkmak yasak ama şeriat bildirisi dağıtmak serbest!68 izlenme
AKP'nin 13 bin dediği kesilen ağaç sayısını TEMA açıkladı151 izlenme
İskenderun'da şehit olan 2 er için korkunç iddia: 4 saat güneşte mi bırakıldılar?8 izlenme
AKP'li Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Erdoğan’ı eleştiren personeli işten çıkarmakla tehdit etti! 'Dikkate alın ki üzülmeyesiniz'
İmamoğlu davası yargıyı karıştırdı! İktidar medyası hakimi hedef gösterdi
Ensar Vakfı yöneticisi İsmail Şirin, AKP'li Üsküdar Belediyesin’den 4,4 milyon lira bedelle beraber 33. ihalesini aldı!
Onlar vergi ödemeyecek, siz ödeyeceksiniz!