Melih Gökçek'in istifasından sonra geçtiğimiz yıl Sincan Belediye Başkanlığı'ndan getirilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 31 Mart için herhangi bir belediyeden aday gösterilmemişti.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Ankara Şehir Hastanesi'ne ilişkin, “Apar topar birkaç bölümü oraya taşıyarak, hatta sağlık hizmeti verilmeme pahasına, orada sağlık hizmeti başlamış gibi göstererek aslında yüklenici firmaya ödemeler başlatılmış mıdır?” sorusunu yöneltti.
“MUSTAFA TUNA YOLSUZLUK YAPMAK İSTİYOR”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın ortağı olduğunu ileri sürdüğü şirket üzerinden yolsuzluk yapmak istediğini savunan Emir, "Temiz belediyecilik anlayışıyla yönetime geçen Tuna'yı, bu konuda açıklama yapmaya çağırıyoruz." dedi. Bir hekim olarak tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Emir, 14 Mart'ta Ankara (Bilkent) Şehir Hastanesinin açılışının "sıkıştırılmış bir takvimle yapılacağını" öne sürerken şunları söyledi:
“HASTANE TAM TEŞEKKÜLLÜ DEVREYE GİRMEDİ”
"Bu bir seçim yatırımıdır. Bazı bölümleri açtıklarında bazı sorular sormuştuk ama Sağlık Bakanlığı bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor. Apar topar birkaç bölümü oraya taşıyarak, hatta sağlık hizmeti verilmeme pahasına, orada sağlık hizmeti başlamış gibi göstererek aslında yüklenici firmaya ödemeler başlatılmış mıdır? Şehir hastanelerinde devlet kiracı durumunda. Bu kiralar ödenmeye başlanmış mıdır? Hastane tam teşekküllü devreye girmemiştir. Bazı cihazların, malzemelerin taşındığını biliyoruz. Kapanan devlet hastanelerindeki kamu mallarını, özel sektörün işleteceği hastaneye hangi yetkiyle, hakla götürebiliyorsunuz? Bu kamu mallarına el koymadır, bir yanıyla ağır bir talan suçudur. Gördüğümüz kamu cihazlarının, özel sektörün cihazları gibi kullandırılacağı, buradan da firmanın kar ettirileceğidir."
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/chplivekildensokiddiamustafatunaosirketeortak226666h.htm
1354 işçi alımına 21 bin 894 kişi başvurdu24 izlenme
6 bin seçmenin silindiği Siirt’te 45 otobüsle taşınan asker ve polis oy kullandı!106 izlenme
TRT'nin gözü aydın! Çöp konteynerlerinden sebze ve tarihi geçmiş yumurta toplayan kadınlar böyle görüntülendi...60 izlenme
Yollar çökmeye devam ediyor: Ordu'nun Mesudiye ilçesinden geçen Karadeniz-Akdeniz Yolu'nda meydana gelen heyelanda, yolun çökme anı böyle kaydedildi39 izlenme
Askeri alana imar inadı! Çekmeköy Kışlası ikinci kez imara açıldı!266 izlenme
Levent Gültekin, AKP'nin istediği başkanlık sistemini çok güzel tarif etmiş !1402 izlenme
BTS'den tren kazasına tepki: AKP'li belediyelerdeki yöneticileri atadılar57 izlenme
Belediye Başkanları ve Bilal Erdoğan hakkında suç duyurusu!1101 izlenme