Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın (26) cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yakalanarak, gözaltına alındı. Sarıgün Çubuk Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri tamamlananmasının ardından jandarmadan elleri kelepçeli çıkarılıp, Çubuk Adliyesi'ne götürüldü.
'KALABALIKTA GALEYANA GELDİM'
Osman Sarıgün'ün, jandarmadaki ilk ifadesinde, kalabalık arasında galeyana gelerek, Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk attığını söylediği belirtildi. Sargün'ün, terör bağlantısı ise tespit edilmedi. Sarıgün'ün, adliyedeki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Diğer saldırganların işlemleri sürüyor
Gözaltındaki diğer 5 kişinin de ifade işlemlerinin sürdürüldüğü belirtildi.
Türkiye Irak sınırında yürütülen operasyon sırasında, terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı, dün Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu Mahallesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Cenazede CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir grubun tekmeli ve yumruklu saldırısına uğradı. Koruma ekibi ve güvenlik güçleri tarafından mahalledeki Rahim Doruk'un evine götürülen Kılıçdaroğlu, yaklaşık 1,5 saat sonra bu evden çıkarılıp, bindirildiği zırhlı araçla bölgeden götürüldü.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişinin, mahallede oturan Osman Sarıgün olduğu belirlendi. Saldırıyla ilgili 5 kişinin daha kimliği belirlenerek, gözaltına alındı.
Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "Olayla ilgili 5 şüphelinin de Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığında ifade işlemleri devam etmektedir. Olaya karıştıkları iddia edilen diğer şüphelilerin kimlik tespiti ve araştırılması işlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Olay çok yönlü olarak tüm ayrıntılarıyla araştırılmaktadır" denildi.
https://halktv.com.tr/gundem/chplideriniyumruklayansaldirgantutuklandi391493h
MHP'li Başkan 'FETÖ'cüsünüz, sözlerimin arkasındayım, bu konuda da zerre kadar tereddüt içerisinde değilim' dedi AKP'liler salonu terk etti!46 izlenme
HÜDAPAR'lı yayın organından Enes Kara için skandal sözler!46 izlenme
Üç kez temel atma töreni gördü 13 yıl geçti, hizmete giremedi37 izlenme
Oyuncu ve sunucu Seray Sever’den skandal ekonomi analizi ! 'Millet işi gücü beğenmiyor. Fasulye pahalıysa yemeyin kardeşim !'99 izlenme
1.2 milyar liraya mal olan Tokat havalimanının çatısı uçtu47 izlenme
Sedat Peker hakkında tutuklama kararı çıkarıldı50 izlenme
Doç. Dr. Alper Şener 'Koronavirüs Nisan’da tavan yapacak!'70 izlenme
Burası Türkiye ! Okulda 'islamcı yemin' okutuluyor !910 izlenme
Anket sonuçları açıklandı: Vatandaşın yüzde 60'ının geliri giderine yetmiyor!
Türkiye Hamas-İsrail savaşına nasıl bakıyor?
Meral Akşener'den çarpıcı sözler! "O şerefsize gereğini yapamadım. Özür dilerim"
Gazeteci Emrullah Erdinç: "Bazı bebeklere keyfi ilaçlar veriyorlar! O verdikleri ilaçlardan şu an bazı bebeklerin ağır engelli olduğu ortada!"