CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Saray bir dakikada bir asgari ücretlinin maaşını yiyor. O para ile bir asgari ücretli 4 kişilik aileyi geçindiriyor. Asgari ücret 1603 TL. Sarayın bir dakikalık masrafı 1607 TL" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan , partisinin Afyonkarahisar il başkanlığını ziyaret etti. Parti binasına CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ile birlikte gelen Tezcan'ı İl Başkanı Savaş Erdoğan, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili karşıladı.
'BU KADAR SARAY, OSMANLI PADİŞAHLARINDA YOKTU'
Daha sonra parti binasında açıklama yapan Bülent Tezcan , gündeme ilişkin konulara değindi. Parti olarak israfın önüne geçeceklerini söyleyen Tezcan, saray ve saltanat düzeni istemediklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Milletin düzenini istiyoruz. 'Statüko değişecek' derken; Saray bir dakikada bir asgari ücretlinin maaşını yiyor. O para ile bir asgari ücretli 4 kişilik aileyi geçindiriyor. Asgari ücret 1603 TL. Sarayın bir dakikalık masrafı 1607 TL. Biz basın toplantısına başlayalı 5 dakika oldu değil mi? Başladığımız 5 dakika itibarıyla saray 5 asgari ücretlinin maaşını yedi. 5 dakika daha dursa 5 dakika daha yiyecek. Taksimetre çalışıyor, her dakikada bir asgari ücret. Bu 1150 odalı saray yetmedi. Otluk Koyu'nda bir saray. İstanbul'da 5 tane daha saray. Bu kadar saray Osmanlı padişahlarında yoktu. Osmanlı padişahları 600 sene Topkapı saraylarında, o mütevazı saraylarda ülkeyi yönetti. Bu ihtişam ve şımarıklık niye? 'Statükoyu değiştireceğiz' diyoruz ya, bu şımarıklığı ortadan kaldıracağız. Statüko bu şımarıklık."
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/988681/CHP__Saray_in_1_dakikalik_masrafini_acikladi.html
Sedat Peker'den Süleyman Soylu'ya çok ağır sözler! "O şerefli makamdan ayrıldığında..."61 izlenme
Yedi İklim Dergisinden açıklama: "Yediiklim Yayınları ile alakamız yok, inancımıza saldırılıyor"55 izlenme
Sahte içki faciasında bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 22'ye yükseldi21 izlenme
Domates fiyatları resmen uçtu! Tezgahlarda kilosu 7 TL'den satılıyor!129 izlenme
AKP'li eski yönetici birçok iş adamını dolandırdı25 izlenme
ABD'de seçimlerde bilgisayar hilesiyle, oyları nasıl değiştirdiklerini mahkemede itiraf ediyorlar ! Tanıdık geldi mi ?1168 izlenme
'Biz bir aileyiz': Yengeye çifte maaş27 izlenme
TRT World'de saltanat: Kayınço - bacanak - hanım187 izlenme
Eczacılardan zam sonrası ilk açıklama: "İlaç sorunu devam edecek"
Eski MASAK Başkan Yardımcısı'ndan kritik İBB operasyonları değerlendirmesi: "Suçlar delillendirilmezse MASAK raporu geçersiz olur"
Narin cinayeti davasında yeni gelişme
İBB davası 52. gün: Buğra Gökce'nin avukatının didik didik aradığı MASAK raporu aslında hiç olmamış