Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nda görev yapan bir çalışanın, aile yardım ödeneğine göz dikildi.
SGK bünyesinde kadrolu olarak çalışan personele verilen aylık bin 391 TL’lik aile yardımı ödemesi, eşinin işsizlik maaşı alması gerekçe gösterilerek kesildi.

DERS NİTELİĞİNDE KARAR
Geçmişe yönelik ödemeler de çalışandan talep edildi. Kesintiye tepki gösteren personel, SGK Strateji Geliştirme Başkanlığı Gider Muhasebe Daire Başkanlığı’na, ödeneğin yeniden verilmesi talebiyle yazı yazdı. Kurum içindeki girişiminden sonuç alamayan personel, Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) şikâyet başvurusunda bulundu
Kesintiye karşı Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapılan başvurudan ders niteliğinde karar çıktı.

AYRKIRI OLDUĞUNA KARAR VERDİ
Başvuruyu inceleyen Kamu Denetçisi, başvuranın talebinin kabulü yönünde hazırladığı Tavsiye Karar Önerisi’ni Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a sundu. Öneride işsizlik ödeneğinin, “bir sosyal güvenlik kuruluşundan alınan aylık olarak görülemeyeceği” değerlendirildi. SGK personeline “eşinin İŞKUR'dan işsizlik ödeneği aldığı” gerekçesiyle uygulanan aile yardımı ödeneği kesintisi ve ödenen miktarın tahsil edilmesi işleminin hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu kaydedildi.

SGK’YA TAVSİYE
İncelemenin ardından kararını veren Kamu Başdenetçisi Malkoç, kesilen aile yardımı ödeneğinin, personele ödenmeye devam edilmesi gerektiğini ifade etti. Ombudsman, hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğunu belirttiği işlemin durdurulması yönünde SGK’ye tavsiyede bulunulmasına hükmetti.
Ağabeyi açtı ağzını yumdu gözünü: "Türkiye tepetaklak bir kaosa sürükleniyor"284 izlenme
Emekliler "yetti gari" diyerek eyleme çıktı: "Emekliyi soyana oy moy yok"22 izlenme
Sürekli kandırılanlar bizim milliliğimizi sorgulayamaz!285 izlenme
AKP döneminde İBB’den vakıf ve derneklere servet aktarıldı17 izlenme
Kaçak göçmenler, Türkiye'ye giriş yöntemlerini anlattılar: "Afganistan’dan yeni geldik, 3 kişi 3 bin dolara mâl oldu. İran sınırından sonra yürüyerek geldik"24 izlenme
Skandal sınav! Beşiktaş, Moda, Kadıköy’de yaşayan çocuklar ezanı bilmezlermiş!436 izlenme
Kaşar Bank’tan mağdurlara şok mesaj!161 izlenme
İmamoğlu 'Milyonlarca Ekrem var bu ülkede' diyerek paylaştı: "30 yıllık mezun adamın diplomasını iptal ediyorlar olacak şey mi ya!"10 izlenme