Home
01 Temmuz 2021 ( 24 izlenme )
Reklamlar

Çiftlik Bank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu!


Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'da teslim oldu. Aydın’ın avukatı Şehmus Uluç yaptığı açıklamada, konsoloslukla bağlantı kurduklarını ve Türkiye’ye iadesi için resmi işlemlere başlandığını söyledi.




Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, dün avukatları aracılığıyla SÖZCÜ’ye ulaştı. Bir video paylaşan Aydın, “Kendi hür irademle en kısa sürede Türk yargısına teslim olacağım” dedi.

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın, Brezilya Sao Paulo’da teslim oldu.

AVUKATINDAN ‘İADE’ AÇIKLAMASI

Aydın'ın avukatı Şehmus Uluç yaptığı açıklamada, konsolosluk ile bağlantı kurduklarını ve Mehmet Aydın'ın Türkiye'ye iadesi için resmi işlemlere başlandığını söyledi.

Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın, Uruguay’a kaçmış, yakalanması için çalışma başlatılmıştı. Aydın 2018 yılının mart ayında Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pasaport kontrolünden geçerken görüntülendi.

Mehmet Aydın dün akşam SÖZCÜ’ye avukatları aracılığıyla gönderdiği açıklamada şunları söylemişti:

– Ben Mehmet Aydın. Bilindiği gibi Çiftlik Bank’ın kurucusu ve mucidiyim. Bu projeye başlarken hedefim oyun platformumuzu kullanan kişilerin hem oyun oynamaları, hem de şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan faydalanmaları, ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı.

– Hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırmak şeklinde düşüncem ve girişimim olmadı. Kurmuş olduğumuz oyun platformu sizler tarafından sevildi ve benimsendi. Biz de sizden aldığımız güç ile Türkiye’nin 81 ilinde bayilikler, et, süt, bal ve yumurta tesisleri yatırımları yaptık.

– Ancak gelinen son süreçte şirketin çok fazla büyümesi, etrafındaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi ben de mağdur oldum.

ELİMDEN GELENİ YAPTIM AMA…

– Mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim.

– Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur.

Mehmet Aydın’ın Ukrayna’nın başkenti Kiev’de görüldüğü iddia edilmiş, başına 350 bin dolarlık ödül konduğuna dair bilgileri içeren afişler Kiev sokaklarına asılmıştı.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

1991 Bursa doğumlu Çiftlik Bank’ın kurucusunun beraberinde milyonlarca doları yurt dışına götürüldüğü iddia ediliyor. Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın Interpol’ün “Most Wanted” yani “en çok aranan” listesine girmişti. Interpol'ün sayfasında yer alan bilgilere göre, Mehmet Aydın, elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali suçlamasıyla aranıyordu.

BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR

İlk kuruluşunda oyun olarak hizmet veren Çiftlik Bank daha sonra yüzbinlerce kullanıcısı olan bir yatırım haline dönüştü. Yatırdıkları paralar ile çeşitli hayvanlar satın alan ve düzenli ziyaretler ile gerçek para kazandırmayı vaat eden Çiftlik Bank, kullanıcılar tarafından popüler hale geldi.

Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Sermaye Piyasası Kurulu’nun raporuna göre 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplandı. 62 bin 877 kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para ise Kıbrıs’a ve Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

TÜM SANIKLARA TAHLİYE

Çiftlik Bank dolandırıcılığıyla ilgili olarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, firari sanık Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu 18 örgüt yöneticisinin, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme”, “bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık”, “ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından 22 bin 580’er yıldan 75 bin 260’şar yıla kadar hapsi istendi. Ancak İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Temmuz 2019’da yapılan duruşmada 11'i tutuklu 48 sanıklı Çiftlik Bank davasının tüm sanıklar tahliye edildi.

“ARTIK PARASI YOKTUR”

Mehmet Aydın ile 6 ay Arjantin, Uruguay ve Brezilya'da yaşayan Cudi Cumhur Yurdakul, 22 Ocak'ta SÖZCÜ Yazarı İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada “Artık parası yoktur” demişti.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ciftlikbankinkurucusutosuncuklakaplimehmetaydinteslimoldu6515272/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Berna Laçin’in Binali Yıldırım tweeti sosyal medyayı salladı Bakan Karaismailoğlu'ndan bomba 8 milyon Euro itirafı! "Yanlışlıkla ödedik, geri alacağız" Pişkin taksici hastaneye giden müşterileri yarı yolda bıraktı Kremlin'den tahıl koridoru krizinin çözümüne ilişkin açıklama: Türkiye'nin varlığı anlaşmalara olan güvenin ana faktörüdür