Corona virüsüyle mücadele kapsamında önlemler artırılıyor. Dün ve bugün ‘Evde kalın’ çağrısına rağmen çok sayıda vatandaş park ve ormanlık alanlara akın etmişti. Bu durum Tarım ve Orman Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık bahçe, park ve mesire alanlarında mangal yakılmasını ve piknik yapılmasını yasakladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI DA ÖNLEMLERİ ARTIRDI
Sağlık Bakanlığı da corona virüsü salgınına karşı konaklama tesisleri, restoranlar, yurtlar ve huzurevlerinde uygulanan tedbirleri artırdı.
Otellerde konaklayanların son 14 gün içinde bulunduğu ülkeler ve ülke içindeki seyahat planları bilgilerini içeren kayıtlar tam ve düzenli tutulacak. Restoranlarda, genel enfeksiyon bulaşma riskini azaltmak için masalar arası mesafe 1 metreden az olmayacak.
Huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerinde Covid19 hastalığı ile uyumlu şikayetler olması durumunda, bu merkezlerde kalanlar yakından takip edilecek.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/tarimveormanbakanligimangalvepiknikyapilmasiniyasakladi5693272/
Ali Türkşen’den mahkemeye dilekçe: "Affetmiyorum, helalleşmiyorum"37 izlenme
Mahfi Eğilmez Türkiye'nin gözlerden kaçırılan acı gerçeğini açıkladı37 izlenme
Ekonomi Profesörü: AKP 16 yılda enkaz bıraktı314 izlenme
CHP'li Başkan ihaleler nedeniyle tehdit edildiğini açıkladı: 'Boyun eğmeyeceğim'23 izlenme
Özel'den İHA iddiası: "İki saat Erdoğan beklendi"14 izlenme
Deprem yardımlarını çalan polis: "Kaybolmasın diye evime götürdüm!"31 izlenme
Beklenen buluşma gerçekleşti! Trump, Türkiye ile yapılan pazarlığı açıkladı!163 izlenme
Japon kadını taciz eden mülteciyi Japon polis hayvan gibi anırttı! “Japon kadınları kimse taciz edemez”43 izlenme