Yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı’na ilişkin CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in verdiği soru önergesine yanıt geldi. Bakanlık, kendilerine iletilen bilgiye göre gecikmenin inşaat çalışanlarının iş yavaşlatma teşebbüsü ve ekibin değiştirilmesinin neden olduğunu açıkladı.
3 KEZ 3 AYRI BAKANLA TEMEL ATMA TÖRENİ
Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temeli 28 Mayıs 2013’te atıldı. İnşaat firmasının değişmesi işin durması gibi nedenlerle ara verilen inşaat çalışmaları her seferinde yeni temel atma töreniyle yeniden başladı. Üç ayrı dönemde üç temel atma törenine dönemin bakanları katıldı. Son olarak 29 Ekim 2018’de açılışı planlanan havalimanında inşaat yeniden durdu.

28 Mayıs 2013’te gerçekleşmiş Çukurova havalimanı temel atma töreni
Gelişme üzerine konuyu Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi veren CHP’li Alpay Antmen’e yanıt geldi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından verilen yanıtta şöyle denildi: “Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün (DHMİ) ilgili birimlerinin iş yerinde çalışma olmadığının tespiti üzerine, yükleniciden bilgi talep edilmiş olup, alınan cevabi yazıda, çalışan şirket personelinin işi yavaşlatma teşebbüsü nedeniyle ekip değiştirme durumunun söz konusu olduğu bildirilmiştir.”
Bakanlık, işçilerin maaşlarının ödenip ödenmediğine ilişkin soruya ise DHMİ Genel Müdürlüğü’ne bu konuda bir başvuru yapılmadığı yanıtını verdi.
DÜNYANIN NERESİNDE GÖRÜLDÜ
Alpay Antmen bakanlığını yanıtı sonrası şu açıklamayı yaptı: 2011’de ihaleyi alan firma işi yapamamış sonra iş başka bir firmaya devredilmişti. Biz de konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a sorduk. Bakan işin bitmemesinin sorumlusunu bulmuş: İşçiler! “İşçilerin işi yavaşlatma teşebbüsünde bulunduklarını” ve “Ekip değiştirmeye” gidildiğini söylüyor. Dünyanın neresinde işi yavaşlatma teşebbüsü diye bir suç var? AKP iktidarında bunu da gördük!”
https://www.birgun.net/haberdetay/yilanhikayesininsorumlusuiscilermis239476.html
Kemik kanseri nedir? Tedavi süreci nasıldır?30 izlenme
Limak, Akbelen’i bitirdi sıra Gökova Körfezi’nde19 izlenme
Elektrik zamları geliyor31 izlenme
Sedat Peker: "Size tüm soygun düzenini anlatacağım"63 izlenme
Çin ve Suudi Arabistan arasında dolara darbe vuracak para takası anlaşması26 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar'dan kimsenin soramadığı 'Öcalan' sorusu19 izlenme
Suudi Arabistan Gazze'yi unuttu: Bol eğlenceli yeni yıl kutlaması!50 izlenme
Görevden dönen bir Mehmetçiğin çocuklarıyla buluşma anı !677 izlenme