Saros Araştırma, 2025 Şubat ayı için hazırladığı 'Türkiye Gündemi ve Siyaset Araştırması'nın sonuçlarını kamuoyuna duyurdu.
0519 Şubat tarihleri arasında yapılan araştırma kapsamında 26 büyükşehir, 4 il, 146 ilçede toplam 9782 kişi ile CATI (Bilgisayar destekli telefon anketi) ve anket linki paylaşıldı.
Araştırma 0,95 güven sınırları içerisinde +/ 1,18 hata payı ile düzenlendi.
Vatandaşlara "Bu pazar muhtemel bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapılır ve seçime iki aday girerse oyunuzu hangi adaya verirsiniz?" şeklinde iki olasılık soruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yarıştığı olasılıkta vatandaşların yüzde 45,6’si Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tercih ederken yüzde 54,4’ü Ekrem İmamoğlu’ndan yana tercihte bulundu.
İkinci alternatif olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yarıştığı koşullardaki tercihleri sorulan vatandaşların yüzde 43,4’ü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yana tercihte bulunurken yüzde 56,6’sı ise Mansur Yavaş’ı tercih edeceklerini ifade etti.
Bu sonuçlarla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem Mansur Yavaş’ın hem de Ekrem İmamoğlu’nun gerisinde kalması dikkat çekti.

Katılımcılara yöneltilen bir diğer soru ise "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" oldu.
Buradaki sonuçlara göre ise CHP yüzde 31,3 ile birinci parti olurken AKP yüzde 30,3 ile ikinci sırada yer aldı. DEM Parti yüzde 8,8 ile üçüncü olurken MHP ise yüzde 8,2 ile dördüncü sırada yer aldı.
Diğer partilerin sonuçları ise şu şekilde oldu:
İYİ Parti: Yüzde 6,8
YRP: Yüzde 4,7
Zafer Partisi: Yüzde 3,9
Anahtar Parti: Yüzde 1,5
TİP: Yüzde 1,4
DEVA: Yüzde 0,9
Diğer: Yüzde 2,3
Gerçek Gündem
Kocaeli Gebze'de indirimli ürün satılacağını duyan vatandaşlar izdihama neden oldu: Az kalsın canlarından oluyorlardı, kavgaya tutuştular41 izlenme
AKP'li Trabzon belediyesi 'vatandaş manzara izlesin' diye milyon liralık köprü yapmış !3368 izlenme
CHP'lilerden ölüm hastanelerinde protesto: ‘Bu ülkeden SGK’dan 8 bin TL almak için 12 bebek öldürüldü’39 izlenme
İdlib’deki saldırıda şehit olan askerlerin isimleri belli oldu321 izlenme
AKP’de oyun bitmiyor: Kaymakamlık fişledi, sandık başkanlarının görevleri iptal edildi!155 izlenme
"Hangi cemaattensiniz ve Atatürk’ü seviyor musunuz?" diye soruldu! Milli Eğitim Bakanı Tekin’den çok konuşulacak cevaplar25 izlenme
Sayısal Loto'da neler oluyor? 28. çekilişte de 6 bilen çıkmadı, para kasaya kaldı!72 izlenme
Kozan MHP'den Saadet Partisi'ne geçti!104 izlenme