Yerli sanayinin artan ithalat baskısına karşı korunması amacıyla kimyasallar, plastik, kağıt, taklit mücevherci eşyası, camdan mamul eşya, demir çelik ürünleri, elektrik ve elektronik eşya, makina, taşıtlar, mobilya, aydınlatma ürünleri, el aletleri, gözlükler, mutfak/sofra eşyası ile bazı muhtelif ürün gruplarında uygulanmakta olan ilave gümrük vergisi (İGV) oranlarının 30/09/2020 tarihine kadar kanuni vergi had ve nispetleri dikkate alınarak yükseltilmesi ve %2,3%45 oranlarında uygulanması kararlaştırıldı.
Dünya genelinde yaşanan corona virüsü pandemisi nedeniyle yurt dışı pazarlardaki talep düşüklüğüne bağlı olarak oluşan arz fazlasına ile birlikte düşük fiyatlı ithalat baskısına karşı ülkemiz tekstil, konfeksiyon, deriden eşya ve ayakkabı sektörünü daha etkin şeklide korumak amacıyla bu ürünlerde uygulanan İlave Gümrük Vergilerinin (İGV) 30/09/2020 tarihine kadar, kanuni vergi had ve nispetleri dikkate alınarak yükseltilmesi ve %8 – %35 oranlarında uygulanmasına karar verildi.
Son ankette Erdoğan'a soğuk duş!35 izlenme
Çayırhan'da düğüm çözülmüyor: Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı'nın özelleştirilmesine karşı çıkan işçiler kendilerini madene kapattı!21 izlenme
Yobaz hoca, kadının ne zaman ve nasıl dövüleceğini anlattı!46 izlenme
Merkez Bankası Ağustos ayı faiz kararı açıklandı44 izlenme
Motorine 'Haşırt dı bilekbord' zammı geldi. Seçim geçti reklamlar bitti gerçekler başladı: Motorine zam geldi39 izlenme
Nasuh Mahruki'den korkutan deprem uyarısı: İlk 72 saate dikkati çekti19 izlenme
Sedat Peker'den TRT'ye atanan Hilal Kaplan hakkında flaş sözler!62 izlenme
AKP'de eski defterler açıldı: "Sakalımı kestiler, ben onların kolunu kopardım"6 izlenme
Ortaya çıktıklarında sosyal medya çalkalanmıştı: İşte muhafazakârların en çok izlenen eğlence partileri
'Hocaefendilere' vergi kıyağı!
AKP'li Özlem Çerçioğlu idaresindeki mecliste gerginlik! CHP'li üyelere söz vermedi, önergelerini gündeme almadı
İsyanın sembolü beyaz çarşaf! Yangın faciasına sessiz protesto hızla yayılıyor