CHP Söcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinin kurulduğu 10 Temmuz 2018’den bu yana enflasyon karnesi için “Erdoğan Şahsım Hükümeti; zam oldu, zulüm oldu, işsizlik oldu, yoksulluk oldu. Milleti perişan etti. Ama kaçtıkları sandık milletin önüne gelecek. Milletimiz o gün, zulüm ile abat olanların dersini bihakkın verecek” değerlendirmesini yaptı. Öztrak, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
DÖVİZ KURLARI İKİYE KATLANDI
10 Temmuz 2018’de Erdoğan Şahsım Hükümeti işbaşı yaptı. Damat o gün ekonominin başına getirildi. Üç yıl önce dolar kuru 4,54 TL idi; şimdi 8,70 TL. Avro kuru 5,34 TL idi; şimdi 10,29 TL. Merkez Bankası’nın buharlaşan 128 milyar doları ise cabası. ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ Hala cevabı yok.
ORTA DİREK ÇÖKTÜ
Erdoğan Şahsım Hükümetinin işbaşı yaptığı günden, bugüne; ‘köprü geçiş ücreti’ yüzde 309, ‘otomobil’ yüzde 236, ‘bulaşık makinesi’ yüzde 192, ‘televizyon’ yüzde 172, ‘bilgisayar’ yüzde 164 zam gördü. Gençlerin yuva kurması çok zorlaştı. Orta direk tamamen çöktü. Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin işbaşı yapmasıyla beraber mutfaklar da yangın yerine döndü. Son üç yılda, kiraz yüzde 125, kayısı yüzde 120, ayçiçek yağı yüzde 118, margarin yüzde 117, şeftali yüzde 112, mercimek yüzde 104 zamlandı. Sofraların bereketi kaçtı.
ZAM OLDU YAĞDI
Bu üç yılda görülmemiş rezaletleri gördük. Suç olmasına rağmen, Bakanlığına dezenfektan satan Bakan gördük. Erdoğan, soruşturma açılması için, kılını kıpırdatmadı. Aksine bu Bakana teşekkür etti. Mafyadan 10 bin dolar rüşvet alan AK Partili siyasetçi hakkında da hiçbir şey yapmadı. Erdoğan Şahsım Hükümeti; zam oldu, zulüm oldu, işsizlik oldu, yoksulluk oldu. Milleti perişan etti.
MİLLETİMİZ SANDIKTA GEREĞİNİ YAPACAK
Ama bu topraklar, ‘Mazlumun ahı, indirir şahı’ inancına sahiptir. Kaçtıkları sandık milletin önüne gelecek. Milletimiz o gün, zulüm ile abad olanların dersini bihakkın verecek.
https://www.krttv.com.tr/siyaset/cumhurbaskanligihukumetsistemininilkucyilih84566.html
Kuvvet birdir o milletindir31 izlenme
Tasarruf yok sayıldı: AKP’li belediyeye 168 milyona araç kiraladı!32 izlenme
AKP’li vekilin eşine kıyak atama!322 izlenme
Ukrayna, Rusya'nın ilhak ettiği Donetsk bölgesindeki Liman şehrini geri aldı!51 izlenme
CHP’li vekil Murat Emir'den olay iddia! "Literatürde olmayan tedavi yöntemi uygulandı"105 izlenme
Türklere 2 milyon liraya satılan TOGG bakın Almanlara kaç liraya satılacak!16 izlenme
Narin’in katilinin açıklanması an meselesi! Bakan Tunç duyurdu: "Odada kimlerin olduğu tespit edildi"29 izlenme
Faik Öztrak: "Saray ve sosyetesinin tuzu tabi ki kuru!"107 izlenme
Asgari ücrette ezber bozan çıkış: İş dünyası 'yeni model' istiyor
Polislikten istifa edip tarikat kurdu, tacizle suçlanıyor! ‘Yanıma çırılçıplak gelmezsen beni anlayamazsın’
İttifakta çatlak mı var? AKP'li Güler neden 'Gündemimizde af yok' dedi?
Simav’ı 3 gün önce uyarmıştı, şimdi de 2 noktayı işaret etti: ‘6.3’e hazırlanıyor…’