Türkiye’nin helal ürün pazarında daha etkin bir rol oynayabilmesi için gelecek yıldan itibaren pazarın çeşitlendirileceği belirtildi. Bu kapsamda “helal muayene” ve “helal turizm” için çalışmalar önümüzdeki yıl başlatılacak. İlgili kamu kurumları bu alanda işbirliğine giderek standartları ve çalışma prensiplerini belirleyecek.
Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; Cumhurbaşkanlığı 2022 Yıllık Programı’nda Helal Akreditasyon Kurumu’yla ilgili yapılacak çalışmalar da sıralandı. Ülkemizin gittikçe büyüyen küresel helal ürün pazarından daha fazla pay alması için çabaların artırılacağı vurgulanan programda, 2022 için “helal muayene” ve “helal turizm” konusunda da düzenlemeler yapılacağı açıklandı.
Programda, “Helal akreditasyon uygulama alanlarının (helal muayene, helal turizm vb.) genişlemesiyle birlikte yeni helal akreditasyon programları oluşturulacaktır” denildi. Raporda, “helal muayene” ve “helal turizmin” içeriğiyle ilgili ayrıntı verilmedi. Helal ürün ve hizmetlerle ilgili çalışmalarda Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu ve Türk Standartları Enstitüsü işbirliği yapacak.
2022 Yıllık Programı’nda, yapılacak “helal” çalışmalar şöyle sıralandı:
– Helal Akreditasyon Kurumu’nun kurumsal kapasitesi güçlendirilecek ve faaliyet hacmi ve çeşidi artırılacaktır.
– Gıda ve hizmet sektörleri gibi alanlarda helal standardı belirlenecek.
– Helal akreditasyon uygulama alanlarının genişlemesi için çalışılacak.
– Helal kalite altyapısında çalışacak insan gücü ihtiyacını karşılamak için kapasite artırılacak.
https://tele1.com.tr/cumhurbaskanliginin2022planihelalmuayenebasliyor498570/
Beyaz TV'de sunucudan yoksulluktan intihar eden yurttaşlara skandal sözler!'Sen kumar oyna, suçlu Erdoğan olsun'83 izlenme
Şebnem Bursalı, Erdoğan'dan özür diledi28 izlenme
Kılıçdaroğlu'na saldırıya Muharrem İnce'den çok sert tepki! "Bu saldırı bir provokasyon denemesidir"89 izlenme
Acı haberi bakanlık duyurdu! Çığ altında kalan 1 asker şehit oldu, 1 asker aranıyor53 izlenme
Deniz Yavuzyılmaz Eskişehir'deki o elementin akıllara zarar değerini açıkladı! "1 kg disprosyumun fiyatı, 1 kg demir fiyatının 1000 katı. İşte peşkeşin boyutu!"7 izlenme
İmamoğlu ile fotoğraf çektirdi, AKP’li belediye SMS ile işten attı!164 izlenme
AKP'li isim 'Atatürk düşmanı' babasının izinde!96 izlenme
Bütçesi yetmeyen Diyanet 9 bin 500 personel alacak!110 izlenme