Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 1 Nisan'da yaptığı açıklamada, ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin ek ders ücreti ödemelerinin coronavirüs salgını sürecinde yapılmasına devam edileceğini duyurmuş ve salgının Türkiye'deki başlangıcından bu yana endişeli durumda olan ücretli öğretmen ve usta öğreticileri rahatlatmıştı.
Bugün Halk Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda ise usta öğreticiler mevzuata takıldı. Müdürlüklere gönderilen yazıda ders modülleri biten usta öğreticilerin ücret alamayacağı ve sigorta çıkışlarının verileceği belirtildi.
Halk TV'ye konuşan bir usta öğretici, "Çoğumuzun modülü bitti ve dolayısıyla eylüle kadar ücret alamayacağız yeni yazıya göre. Maliye Bakanı açıklama yapınca rahatlamıştık," ifadelerini kullandı. Bakanın açıklamasının üzerinden 6 gün geçtikten sonra gelen yazıyla mağdur olan öğreticilerden modülleri 13 Mart'tan itibaren bitenlerin sigorta çıkışlarının verildiği de iddia edildi.
Ücretli öğretmenler ise bu süreçte maaş almaya devam edecekler ancak henüz tarihi belirlenmeyen telafi eğitimine katılmamaları durumunda bugün aldıkları parayı geri ödemek zorunda kalacaklar.
Ücretli öğretmenlerle usta öğreticiler arasında çalışma takvimlerinde farklar bulunuyor. Ücretli öğretmenler, eğitim yılı boyunca çalışırken; usta öğreticiler 11 ay çalışıp 1 ay zorunlu izne çıkartılıyor.
Talepleri ise kalıcı çözüm. Bugün ilk kez yaşanan bu gibi bir olağanüstü durumun tekrar olabileceğini ifade eden usta öğreticiler, geçici değil kalıcı bir çözüm talep ettiklerini belirtiyor. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmaları durumunda yine mağdur olmak istemeyen öğreticiler, mevzuatta değişiklik yapılmasını istiyor.
İşte Halk Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazı:


https://halktv.com.tr/ozelhaberanaliz/damatbakaninaciklamalari1nisansakasicikti422700h
Torpile göz yummayan bürokrat AKP’lilerin hedefinde: Kızağa çekildi25 izlenme
Erdoğan'ı karşılayan öğrencilere eşofman takımı hediye!32 izlenme
AKP ve MHP orman yangınlarının araştırılmasını kabul etmedi!84 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen Kadir Mısıroğlu'nun izinde: Zaferi görmediler, Atatürk'ü anmadılar!34 izlenme
Mansur Yavaş, hakkında soruşturma izni isteyen savcı ile Anıtkabir’de aynı karede11 izlenme
CHP liderinden 8 şehit ile ilgili mesaj117 izlenme
İlaç sektörünün devi konkordato ilan etti27 izlenme
Kanun bir gecede değişti, orman yangınları başladı!42 izlenme