Türkiye'deki taşıtların akaryakıt alımlarını kayıt altına almak ve vergi kaçaklarının önüne geçebilmek amacıyla geliştirilen Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nde (UTTS) montaj fiyatları güncellendi. Sistemin temelini oluşturan ve Taşıt Tanıma Birimi (TTB) olarak adlandırılan çiplerin, montaj ve hizmet bedeli 2025 yılı için KDV dahil 2.791,45 TL olarak açıklanmıştı.
Darphane’nin resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamaya göre 25 Mart 2025 – 30 Nisan 2025 tarihleri arasında geçerli olmak üzere, montaj hizmet bedeli ve KDV dahil toplam 2.172 TL olarak uygulanacak.
24 Mart 2025 tarihli düzenlemeye göre, UTTS kapsamında 2025 yılı için ödeme yaparak Taşıt Tanıma Birimi (TTB) montajı yaptıranlara araç başına 619,45 TL iade ödemesi yapılacak.

Ayrıca, montaj yaptırmamış ancak 2025 yılı bedelini ödeyenler de araç başına 619,45 TL iade alabilecek. Belirtilen tarihler arasında UTTS’ye ilk kez başvuracak araç sahipleri de, 2.791,45 TL yerine 2.172 TL ödeyecek.
Taşıt Tanıma Birimi (TTB) takma zorunluluğu, şirket adına kayıtlı tüm araçları kapsıyor. İşletmeye dahil olan araçların yanı sıra, kiralama yoluyla kullanılan araçların da TTB taktırması gerekiyor. Bireysel taşıt sahipleri için ise herhangi bir zorunluluk bulunmuyor.
Montaj işlemleri, Türkiye genelinde 81 ilde, 150’den fazla yetkilendirilmiş mobil ve yerleşik noktada uzman ekipler tarafından gerçekleştiriliyor. Bu hizmet noktalarında tüm araç tipleri ve akaryakıt dağıtım firmalarıyla yüzde 100 uyumlu TTB'ler temin edilebiliyor. Başvuru ve ödeme işlemleri ise tamamen Darphane'nin resmi web sitesi olan utts.gov.tr üzerinden yapılıyor.
Kaynak: Gerçek Gündem
Siyasetçi Baltacı gençlere önerilerde bulundu39 izlenme
AKP'nin 'emeklilik oyunu' ortaya çıktı: Memurlar dikkat... 15 Temmuz'da yayımlanmıştı26 izlenme
Ağız ve diş sağlığında kriz: Hastalara beş yıl sonraya randevu38 izlenme
Son dakika: Oyları sayacak olan AKP’li ve MHP’li üyeler kaçtı!472 izlenme
Kırşehir Şeker Fabrikasını alan kişi, hangi siyasetçinin akrabası çıktı?331 izlenme
TRT'nin İmamoğlu haberi davalık oldu! İBB'den yalanlama geldi23 izlenme
Özgür Özel 2 milyon kişiye seslendi! "Başımızdakiler cunta pozisyonundadır"18 izlenme
Deniz Yavuzyılmaz: "Hazinenin şirkete ödeyeceği garanti tutarı 15 Milyon Dolar+KDV"16 izlenme
CHP'lilere "Bunların alayı din düşmanı" dedi, kendisi ne Fatiha ne de Kevser suresini okuyamadı
CHP'nin yeni parti meclis toplantısı nasıl şekillendi?
Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk tur anketi: Fark gün geçtikçe açılıyor!
AKP üyesi kadın isyan etti 'Teşkilatların durumu vahim. Öyle pislikler dönüyor ki ben artık utanıyorum!'