Diyanet İşleri Başkanlığı‘nın yayımladığı Aile dergisinde, pazar alışverişi konusunda pratik bilgilere yer verildi. Tasarruflu pazar alışverişi konusunda püf noktaları veren dergi, “Tüm pazarı gezip fiyatları öğrenin”, “Ucuza almak için akşam saatlerini bekleyin”, “Kaliteli ve ucuza almak için de aynı pazarcıdan alışveriş yapın” gibi tavsiyelerde bulundu.

(FOTO: Diyanet’in Aile dergisi)
Yıllık 11 milyar bütçeli kurumun yayımladığı dergide yer alan pazar alışverişinin püf noktaları:
* Alışverişe çıkmadan önce mutlaka bir liste yapmalı ve listenize sadık kalmalısınız. Pazar alışverişinin altın kurallarından biri de tüm fiyatlara göz atmaktır. Eğer tüm pazar alanını gezip fiyatlara hâkim olursanız en uygun alışverişi yapmış olursunuz.
* Akşama doğru ürünlerin fiyatı düşeceğinden akşam pazarını değerlendirebilir, daha az masrafla daha çok alışveriş yapabilirsiniz.
* Aynı pazarcının tezgâhından düzenli olarak alışveriş yaptığınız takdirde pazarcı taze ve kaliteli ürünlerini seçip size uygun bir fiyata verecektir.
* Ürünleri taşırken hem alışveriş yapmak hem de poşetlere hâkim olmak oldukça güç olduğundan bir pazar arabası edinip çok daha konforlu bir alışveriş yapabilirsiniz.
İşten çıkarmalar başladı: Düğmeye ilk basan Sinan Aygün oldu!153 izlenme
Uluslararası bir vurgun hikâyesi 'Man Adası Gerçekleri !'15171 izlenme
AKP milyarlık bir ihaleyi daha gizli saklı bitirdi!50 izlenme
İzmir'de Eğitim Skandalı ! Öğretmenden öğrenciye yumruk !697 izlenme
Tevfik Göksu 'yanlış haber' paylaştı! Murat Ongun'dan tokat gibi yanıt geldi!104 izlenme
Teğmenleri ‘verilmeyen emre itaatsizlikten’ ihraç etmişler!22 izlenme
Yılbaşında iğneden ipliğe yüzde 9,11’lik zam yağacak!78 izlenme
Okullar camiye dönüştürülüyor!273 izlenme
'Yenidoğan Çetesi' skandalı sonrası istifa etmesi gereken Sağlık Bakanı kendisini savundu: "Çeteyi ortaya çıkartan bir kişinin istifası niye istenir?"
Atatürk ve Cumhuriyeti hedef alan Okul müdürü hakkında suç duyurusu
Binali Yıldırım'ın bulanık işleri: Kızılay'a bağış yapıp 'vergiden kaçındılar'
Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı