Karayolları Genel Müdürlüğü, 2026 itibarıyla geçiş ücretlerinde yeni bir dönemin başlayacağını duyurdu. Açıklamaya göre, devletin işlettiği otoyollarda geçiş ücretleri her yılın başında otomatik olarak artacak. Bu artışlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belirlediği Yeniden Değerleme Oranı (YDO) esas alınarak hesaplanacak.
Yeni sistemle birlikte dönemsel ve ihtiyaca göre yapılan fiyat ayarlamaları yerini düzenli, öngörülebilir bir modele bırakacak. Artış oranı, her yıl açıklanan YDO doğrultusunda belirlenip en yakın 1 TL veya katına yuvarlanacak. Böylece sürücüler, yıl başında ne kadar ücret ödeyeceklerini önceden bilecek.
2024 için açıklanan yeniden değerleme oranı yüzde 43,93 seviyesinde bulunuyor. Bu oranın 2026’da da benzer seyretmesi durumunda sürücüler önemli bir fiyat farkıyla karşılaşabilir. Yeni uygulamayla amaç, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de sistematik bir tarife düzeni oluşturmak.
Kaynak:Halk TV
Deniz Çakır açıkladı, asıl saldırganlar bakın kim çıktı?316 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Toplam can kaybı 4.222, vaka sayısı da 152.587 oldu!65 izlenme
Fransız model Marine el Himer Müslüman oldu24 izlenme
İsrail askerleri, yaralılara yardım için koşan Filistinli sivili başından vurdu25 izlenme
Harkov’daki Türk öğrenci anlattı: "Cehennem silahının kullanılmasından korkuluyor"63 izlenme
Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanmıştı: Eda Saraç tahliye edildi!6 izlenme
CHP'li Antmen 'Biz Bize Yeteriz' bağışları ortada yok!65 izlenme
Üst üste gelen zamlar sonrası veliler kara kara düşünüyor: Defter, kalem ve kitaptan sonra okul kıyafetlerine de zam geldi30 izlenme
Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz'dan flaş Süleyman Soylu iddiası: Bilerek yapıyor
İmamoğlu davasında yeni gelişme: Savcı rapor aldı, CHP'den tepki geldi! "Amacınız nedir?"
Daralan vatandaş borç bağımlısı oldu
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Kaplan soruşturmasında yasa dışı dinleme iddiasına yalanlama