Karayolları Genel Müdürlüğü, 2026 itibarıyla geçiş ücretlerinde yeni bir dönemin başlayacağını duyurdu. Açıklamaya göre, devletin işlettiği otoyollarda geçiş ücretleri her yılın başında otomatik olarak artacak. Bu artışlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belirlediği Yeniden Değerleme Oranı (YDO) esas alınarak hesaplanacak.
Yeni sistemle birlikte dönemsel ve ihtiyaca göre yapılan fiyat ayarlamaları yerini düzenli, öngörülebilir bir modele bırakacak. Artış oranı, her yıl açıklanan YDO doğrultusunda belirlenip en yakın 1 TL veya katına yuvarlanacak. Böylece sürücüler, yıl başında ne kadar ücret ödeyeceklerini önceden bilecek.
2024 için açıklanan yeniden değerleme oranı yüzde 43,93 seviyesinde bulunuyor. Bu oranın 2026’da da benzer seyretmesi durumunda sürücüler önemli bir fiyat farkıyla karşılaşabilir. Yeni uygulamayla amaç, hem fiyatlandırmada şeffaflık hem de sistematik bir tarife düzeni oluşturmak.
Kaynak:Halk TV
Tutuklanma kararına tepkiler sürüyor! Halk İmamoğlu için sokaklarda22 izlenme
CHP'li İlgezdi'den 'Türkiye'nin Kayıp Çocukları' raporu94 izlenme
Dünya Sağlık Örgütü Tarafından yapılan Kinder Açıklaması Korku Saldı: Enfeksiyon, Belçika'daki bir üretim tesisinden kaynaklandı.25 izlenme
Kışlaya da siyaset girdi! Askeriyeye Erdoğan afişi astılar33 izlenme
Bursa'da sapık şeyh kâbusu: Mağdur kadının anlattıkları mide bulandırdı33 izlenme
Son tarihi hatırlatıp uyardı: "Bizi daha tehlikeli günler bekliyor"10 izlenme
Gazeteci Murat Yetkin'den çarpıcı iddia! "Erdoğan Fethullahçılarla temas halinde mi?"37 izlenme
Meral Akşener’den yeni seçim videosu! 'Patates soğan, güle güle Erdoğan'43 izlenme
HÜDA-PAR’ın gözü ilk dört maddede: "Anayasada değiştirilemez maddeler olmasın"
Bu da dişi tosuncuk! Bitcoin ile 375 milyonluk vurgun!
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur oy verme işlemi başladı, Fransa karıştı
Erkan Tan iş başında: Seçimlere 100 yıldır kurdukları partiyle hainler de giriyor