Habertürk yazarı Sevilay Yılman, 'sütte ve dondurmada da şarbon riski var' iddiasını köşesine taşıdı.
Yazar Yılman'ın süt ve süt ürünlerinde de şarbon tehlikesinin bulunmasına yönelik iddiaya yer verdiği yazısı şöyle:
" Dondurmada da şarbon tehlikesi olabilir mi?
Sizi bilmem ama ben şahsen korktum. Ve bir süreliğine eti hayatımdan çıkardım.
Hatta dün WhatsApp gruplarında dolaşıma sokulanları okuduktan sonra süt ve sütürünlerini de yememeye karar verdim.
Diyebilirsiniz ki; “Abartıyorsun Sevilay!”
Hayır abartmıyorum.
Çünkü uzman olduğu alan Şarbon Hastalığı olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde görevli bir hoca “Sütte de risk var” demiş bir arkadaşıma.
Bilmiyorum ne kadarı doğru ya da değil ama adının açıklanmasını istemeyen profesöre göre süt ve ürünlerinin tüketimi de çok mühim.
Herkesin kendince önlem alması gerektiğini söyleyen uzman kişiye göre sadece et değil, şarbon tehlikesi taşıyan süt ve ürünleri de aynı riski taşıyormuş.
Çiğ sütle yapılma ihtimali yüksek olduğundan özellikle dondurmadan uzak durmak gerekiyormuş.
Nereden alınırsa alınsın, hangi marka olursa olsun sütün mutlaka ama mutlaka kaynatılmasının riski azaltan bir yol olduğunu da eklemiş uyarılarına...
Etle ilgili de bir sürü şey aktarmış hoca ama onlar zaten günlerdir yazılıp çizildiği için burada tekrar etmeye gerek duymuyorum.
Az bilinen mesele süt özellikle de dondurma olduğu için altını kalın kalın çizmek istedim.
Aman dikkat!"
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/saglik/1073629/Dikkat__O_gidalarda_da_sarbon_riski_var.html
HÜDA PAR'ın kongre yemek masrafları ittifak ortağı AKP'nin belediye bütçesinden17 izlenme
Şirket ortağının suç duyurusu ile gerçek ortaya çıktı: Yüz milyonlar gitmiş!22 izlenme
AKP’de oyun bitmiyor… İşte son İstanbul planları579 izlenme
Hayat vekilime güzel! Bu fiş dün kesildi24 izlenme
Halkın Kızılay’a verdiğini, Kızılay AKP’ye verdi!79 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi’nden ikinci dalga açıklaması!50 izlenme
Türkiye'nin nüfusu belli oldu32 izlenme
Çok tartışılacak iddia: Ekrem İmamoğlu'nun diploması için karar verildi mi?11 izlenme