Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu’nda din görevlileriyle basına kapalı olarak toplantı gerçekleştirdi.
Erbaş, burada yaptığı konuşmada, İslam’dan önce dünyanın çeşitli yerlerinde var olan yanlış anlayışların benzerlerinin günümüzde de bulunduğuna işaret ederek, çocukların, gençlerin çeşitli bağımlılıklarla adeta zihinlerinin yok edilmesine engel olacaklarını belirtti.
Sigara kullanımı nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Erbaş, “Dünyada ve ülkemizde yıllarca ‘haram’ denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız. Çünkü sadece bizim ülkemizde bir yılda 115 bin kişi hayatını kaybediyor. Bu ne büyük bir faciadır” ifadelerini kulandı.
Erbaş, 46 yaş Kur’an kurslarının önemli bir imkan olduğunu vurgulayarak, “Çocuklar büyürken, karakterleri oluşurken etkimiz olsun istiyoruz” diye konuştu. AA
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/diyanettensigaraharamdiraciklamasi3555556/
Naci Görür: "Kanal İstanbul değil, büyük İstanbul depremi için hazırlığa para akıtın"34 izlenme
‘Tosun’un yeni görüntüleri ortaya çıktı84 izlenme
AKP'li Samsun Belediyesi Mahkeme kararını dinlemedi, 100.Yıl anıtının beton bloklarını yıktı!31 izlenme
Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı'ndan skandal sözler! Kurtuluş Savaşı'nı hedef aldı:Masal83 izlenme
Çocuk istismarcısı şeyhe AKP’li belediyeden büyük kıyak!171 izlenme
İçişleri Bakanlığı, yolsuzluk soruşturmasında adı geçen iki belediye başkanını görevden uzaklaştırdı26 izlenme
Akbelen’de seyyar tuvaletlere jandarma engeli! 2 gözaltı38 izlenme
Uşak'ta 40 saat süren orman yangınında acı tablo ortaya çıktı40 izlenme
Türk sanayisinin kalbi Kocaeli’de ekonomik kriz fabrikaları vurdu ! 80'i kapandı, tasfiye süreci devam eden 495 şirket var !
11 yaşındaki çocuğun sözleri sosyal medyada gündem oldu! 'Babam 2 bin lira emekli maaşı alıyor, nasıl geçinelim?'
İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan adli kontrolle serbest bırakıldı
Tutarı kâğıt üstünde fazladan göstermişler!