Diyanet, geçtiğimiz günlerde hutbesinde ev sahiplerine merhametli olmayı önermişti. "Ahîlik: Dürüstlük ve Merhameti Ticarete Hâkim Kılmak" başlıklı hutbede “Merhametli bir ev sahibi, kiracısının da bir aile geçindirdiğini unutmaz. Daha çok kazanma hırsıyla insan onuru çiğnenemez. İnsanların zor durumda olmaları istismar edilemez” denildi.

Birgün'den Zeliha Aslan'ın haberine göre Türkiye Diyanet Vakfı’nın ülkenin birçok yerinde bulunan ve üniversite öğrencilerinin kalabildiği yurtlardaki fiyatlarda merhametin izine rastlanmadı.
İstanbul Kadıköy Kız Öğrenci Yurdu’nda 6 kişilik, ranza sistemli bir odanın 10 aylık ücretinin 58 bin lira olduğu ortaya çıktı.

Oysa Kadıköy’de 4 bin lira aylıkla özel bir öğrenci yurdu bulmak mümkün. Vakfın İstanbul Ümraniye’deki yurdunda 4 kişilik odanın yıllık ücreti ise 70 bin liraya çıkıyor. Ankara Altındağ’daki yurdunda 4 kişilik baza sistem odasına ise yine 58 bin lira talep ediliyor.
Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurdunda dört kişilik bazalı oda fiyatı ise aylık 510 TL. Sabah ve akşam yemeği ücretsiz.
halktv.com.tr
Yılmaz Özdil'in istifasında çok konuşulacak 'Akın Gürlek' iddiası23 izlenme
The Economist: 'Halkın yüzde 83'ü TÜİK enflasyonuna inanmıyor, Erdoğan daha çok bekler'52 izlenme
Tekirdağ'da 9 aylık erkek bebeğe cinsel istismarda bulunan baba intihar etti iddiası48 izlenme
Bankalara talimat verildi: Bu telefonlar saat 22.00'den sonra para transferi yapamayacak21 izlenme
AFAD’dan çarpıcı rapor: 649 bin 632 kişi halen konteynerde yaşıyor36 izlenme
Kırılırsa asrın felaketi gibi sallayacak! Yedisu Fayı'nın geçtiği 7 ili açıklayarak uyardı54 izlenme
Rusya, Kiev'e füze yağdırdı15 izlenme
Halkbank müdürlerine 107 milyonluk hediye!30 izlenme