Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, Diyanet’in 211 bin 164 personeli olduğunu söyledi. Demir, bütçe görüşmelerinde söz aldı ve şöyle konuştu:
6 BAKANLIKTAN FAZLA BÜTÇESİ VAR
2023 yılında 36 milyar 468 milyon 836 bin lira olan Diyanetin bütçesi 2024 yılında yüzde 151 artırılarak 91 milyar 824 milyon 805 bin liraya yükseltilmiş, Cumhurbaşkanlığı bütçesi de yüzde 85 yükseltilmiş. Diyanete verilen bu bütçe İçişleri, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret Bakanlığı olmak üzere 6 bakanlığın bütçesinden daha fazla; biz insaf dedikçe siz israfa devam ediyorsunuz. Emekli maaşında artış yaparken neden yüzde 151 vermiyorsunuz? Asgari ücrete artış yaparken neden yüzde 151 yapmıyorsunuz? Memur ve memur emeklisinin maaşında artış yaparken neden yüzde 151 artış yapmıyorsunuz? Bu enflasyon sadece Diyanetin cebini mi yapıyor?
HAKSIZLIKTIR
Bütçesiyle dikkat çeken Diyanet personeli sayısı da şaşırtmıyor. Diyanetin personel sayısı geçtiğimiz haziran sonu verilerine göre 211 bin 164 kişi. Diyanetin personel sayısı Türkiye'nin tam 11 ilinin nüfusundan daha fazla; Artvin, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bilecik, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Iğdır, Kilis ve Tunceli’nin nüfusundan daha fazla. Atama bekleyen binlerce öğretmen varken, atama bekleyen binlerce mühendis varken, kadro bekleyen binlerce belediye şirket işçisi varken bu kurumun yaptığı düpedüz kul hakkına girmektir, vicdansızlıktır, haksızlıktır.
ALEVİLERE VERİLEN BÜTÇENİN 366 KATI
Ülke nüfusunun yaklaşık dörtte 1'ini oluşturan Alevi toplumuna hizmet etmek için kurulan ama Aleviliği bir inanç saymadığınız için Kültür Bakanlığına bağladığınız AleviBektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığına ayrılan bütçe 250 milyon 381 bin lira; Diyanete ayrılan bütçe Alevilere ayrılan bütçenin tam 366 katı; böyle bir adaletsizlik dünyanın hiçbir yerinde yok.
ALEVİ KÖYÜNE CAMİ YAPMAKTAN VAZGEÇİN
Ülkemizde yaklaşık 90 bin tane cami var. Hepsine devlet hizmet veriyor, personel veriyor, bütçe veriyor; çok güzel bunlar, bundan yana hiçbir sıkıntımız yok fakat şu ki bu ülkede cemevleri de var. Cemevlerine hizmet yerel yönetimlerin insiyatifine bırakılmış durumda. Alevi köylerine ısrarla cami yapmanızdaki neden nedir arkadaşlar? Alevilerin ibadet yeri cemevleridir ve ibadet şekli cemdir, gidip Alevi köylerine cami yapıyorsunuz, din görevlisi atıyorsunuz, ortada cemaat yok, cami bomboş, atanan personel işini yapamıyor.
Sözcü
ABD'nin Colorado eyaletinde arabalara taş atarak bir kişiyi öldüren üç lise öğrencisi tutuklandı21 izlenme
AKP’den ikinci çizgi film vakası! Bu defa Sağlık Bakanlığı paylaştı, göstere göstere 'Çılgın Hırsız'ı örnek gösterdiler!105 izlenme
Hayat pahalılığından şikâyetçi olan emekli vatandaş: "14 bin TL alıyorum, 1 senedir evime balık girmiyor, yiyemiyorum. Et zaten yok"25 izlenme
AKP'deki kavga gözler önüne serildi! Abdulhamit Gül'den Süleyman Soylu'ya gönderme33 izlenme
Çiftçinin hali perişan: "Önlemler alınmazsa önümüzdeki yıl ekmek fiyatları en az 6 lira olacaktır!"35 izlenme
Yeniden Refah'ta Cumhur İttifakı depremi: İl Başkanı istifasını açıkladı30 izlenme
'2023'te 100 yıllık hesaplaşma olacak' demişti: AKP'li belediye başkanı kendini böyle savundu!46 izlenme
İliç’teki maden faciasında son işçinin de cansız bedenine ulaşıldı29 izlenme