Diyanet'in sitesinde hala yayında olan yılbaşı temalı bir hutbede "Noel ve yılbaşı gecesi kutlamak, onların adetlerine uymak, onlara benzemek kesinlikle caiz değildir ve büyük günahlardandır" ifadelerine yer veriliyor
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde Bayburt İl Müftüsü’nün Aralık 2016’da yayımlanan “Müslüman Yılbaşı Kutlamaz” başlıklı fetvasının durduğu görüldü. Fetvada yılbaşı kutlamanın ‘kafirlere karşı sevgi ve saygı oluşturacağı’ ileri sürülerek “Kâfirlerin bayramlarını kutlamak, onların kutsal saydığı günleri, Noel ve yılbaşı gecesi kutlamak, onların adetlerine uymak, onlara benzemek kesinlikle caiz değildir ve büyük günahlardandır. Müslüman Kur’an ve sünnete uygun yaşamalı, kendi örf ve adetlerine uymalıdır.” ifadeleri kullanılıyor.
2016’da yayımlanan yazıda geçen ifadelerden bazıları şöyle:

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından illerdeki camilere gönderilen “Bir Ömür Sorumluluk Bilinciyle Yaşamak” başlıklı cuma hutbesinde tema yeni yıl olarak belirlendi.
Hutbede, “Takvimlerin değiştiği bugünler, geçmişin muhasebesini yapmak adına hepimiz için önemli bir imkândır. Hatalarımızı gözden geçirmek, günahlarımıza tevbe etmek, yeni ve doğru kararlar almak, hayatımızda tertemiz sayfalar açmak için bulunmaz bir fırsattır. Yoksa yeni yıl, dini ve ahlaki değerlerimizi unutarak, milli ve manevi hassasiyetlerimizle bağdaşmayan davranışlar sergileyerek karşılayacağımız bir zaman dilimi değildir” denildi.
https://www.birgun.net/haberdetay/diyanetinsitesindenmuslumanyilbasikutlamaz.html
Dolar kuru ne kadar? İşte döviz kurunda son durum30 izlenme
SKANDAL! Yatırım Ajansı Başkanı kendine yatırım yapmış!128 izlenme
Birlikte olduğu kadını bıçaklayarak 200 lirasını gasp etti ve ondan 1200 lira çaldı.21 izlenme
Onay Bakanlıktan: Cemaatin inşaatı için 130 ağaca ‘idam fermanı’29 izlenme
BOTAŞ Açıkladı:" 3 İlin Doğalgaz Akışında Hasar Var"50 izlenme
Otogarda yıllardır soyuluyormuşuz!375 izlenme
CHP’li Muharrem İnce’den iktidara önemli uyarı: Sonumuz felaket855 izlenme
Saldırıya uğrayan Sabahattin Önkibar: "İBB ile El-Nusra'nın bağı var", "İstanbul seçimleri için Barzani'den yardım istendi"317 izlenme
Yeniden Refahlı vekilin 3 eşinin olduğu ortaya çıktı! "TBMM'de olması suç"
İsmail Saymaz bombayı patlattı! "Valinin oğlu Türkay Sonel'in şüpheli aracı bulundu! Her noktada Gülistan'dan iz aranıyor"
TCMB Başkanı Kavcıoğlu ihracatçılarla görüşme düzenledi
AKP'li belediye başkanının makam aracında 'masaj koltuğu' eksik kalmış!