Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre; İran'dan alınan doğalgazın kesilmesi ve bu paralelde elektrik üretiminde doğalgazın yetersiz olması nedeniyle sanayi tesislerinde üretimin durmasının yankıları devam ederken, İran makamları, sorunun ülkelerinden değil, Türkiye'den kaynaklandığını öne sürdüler.
İran Milli Gaz Şirketi tarafından yapılan resmi açıklama, “İran'dan Türkiye'ye gaz ihracatındaki kesintinin ayrıntıları” başlığını taşıyor. Yetkililer resmi açıklamaya dayanarak şunları söylediler:
TEKNİK SORUN
Çalışma koşullarının kontrol edilmesi ve kaçakların sürekli izlenip basınç kontrollerinin yapılmasıyla gaz ihracatının akışı sağlandı. Ancak Türk tarafındaki doğalgaz basınç yükseltme istasyonundaki teknik bir sorun nedeniyle ülke şu anda gaz alamıyor.”
“İKİNCİ HAT YATIRIMI YAPILACAKTI AMA…”
İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand, 23 Ekim'de yaptığı açıklamada, Türkiye'ye verilen doğalgazda son 56 yıldır herhangi bir durma olmadığını belirtmişti. Farazmand şunları söylemişti: “25 yıllık bir anlaşmamız var. Daha fazla talep olursa karşılarız. Hatta ikinci bir hat konusu gündemdeydi. Bir türlü ciddi bir girişim olmadı. İkinci hat Van, Erzurum gibi Doğu'daki illerin gazını karşılayacaktı. Yatırımcı geldi, fizibilite çalışıldı ama maalesef bir ilerleme kaydedilmedi.”
EMEKLİ ZAMMI 2025! SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Tahtanın başına geçip anlattı: "Kök aylığa 8 puanlık refah payı"34 izlenme
Irak’ta kum fırtınası nedeniyle resmi tatil ilanı31 izlenme
Canan Kaftancıoğlu: "Yasak olduğunu bile bile Erdoğan posterini devlet indirmiyorsa biz de asarız dedik ve astık"30 izlenme
Bilim Kurulu üyesi ‘AVM’lerden bile riskli’ dedi ve uyardı: Çok dikkatli olmalıyız82 izlenme
Ramazan pidesine zam geldi10 izlenme
MHP'li Yönter'den Sedat Peker'li Cuma mesajı! Kırmızı bülten kaldırma talebi reddedilmişti17 izlenme
Suriye’den acı haber geldi! İki şehit, iki yaralı99 izlenme
Yılbaşında çatıda Noel Baba bekleyen gericiden yeni video !1770 izlenme