Home
11 Eylül 2020 ( 153 izlenme )
Reklamlar

Doğu Perinçek'in oğlu Sadık Can Perinçek'ten 'kıyak atama' savunması


Saray İttifakı'na destek açıklamalarıyla gündeme gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlunun bakanlığa atılması büyük tepki topladı.


Vatandaşların "kıyak" diye adlandırdığı atama ile ilgili Sadık Can Perinçek açıklama yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Sadık Can Perinçek'in ataması büyük eleştirilere neden oldu. 

Sadık Can Perinçek'in tarih bölümü mezunu olmasına rağmen Dışişleri Bakanlığı'na bürokrat olarak atanması dikkatlerden kaçmadı.

Ankara’da askerlik görevini sürdüren Sadık Can Perinçek, Hürriyet’ten Gizem Karakış'a konuştu.

"Atama değil hak kazanma"

“Şu an askerliğimi Ankara’da yapıyorum. Aralık ayında askerliğimi bitirip görevime başlayacağım. Yazıldığı gibi ‘atama’ değil, aday memurluğu görevine hak kazandım. Bakanlıkta hem yazılı sınava girdim hem de mülakattan geçtim. Mülakatta bürokratlarımız, dışişleri bakan yardımcılarımız yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunuyum. ‘Tarih bölümü mezunu nasıl Dışişleri’nde çalışacak’ eleştirleri yapılmış. Bu bölümden derece ile mezun oldum. Tarih bölümü mezunları da Dışişleri Bakanlığı’nda çalışabiliyor.”

Doğu Perinçek de Hürriyet’in sorularını yanıtlarken, “Hayatı savaşla geçmiş bir aileyiz, neyi torpille kazanmış bu aile? Fransa’da okudu. İngilizce, Fransızca ve Osmanlıca biliyor. Oxford’un tarih sözlüğünü çevirdi. Perinçek ailesi bugünlere tırnağı ile gelmiştir” dedi.

https://www.gercekgundem.com/siyaset/211992/doguperincekinoglusadikcanperincektenkiyakatamasavunmasi

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Can Atalay'dan 'Gezi Direnişi' mesajı: Gezi’nin hayaleti umudun simgesi olarak dolaşmaya devam ediyor Erdoğan emekliye kapıyı yılbaşına kadar kapattı! Vatandaşın yastık altı birikimine göz dikti Ticaret Bakanlığı'ndan Suriyeliler için 'yeter ki gidin' genelgesi! Almanya'dan kritik vize kararı: Türkiye de kapsama dahil