Şehir hastanelerini savunmak için verilen talimatlara rağmen vatandaş sağlık hizmetlerinden giderek daha fazla şikâyet ediyor ve en büyük sorun randevu almakta yaşanıyor.
BÜYÜK KAN KAYBI
Sözcü'de yer alan habere göre, global araştırma şirketi Ipsos 34 ülkede yaptığı son araştırmada halka sağlık hizmetlerinden ne kadar memnun olduğunu sordu. Araştırmada “Bulunduğum bölgedeki doktorlardan randevu alamıyorum” diyenlerin oranı Türkiye'de yüzde 50'ye ulaştı. Türkiye bu oranla yüzde 51'lik Macaristan'ın ardından vatandaşları doktora ulaşamamaktan en çok mağdur olduğunu belirten ülke olarak dikkat çekti.
Türkiye'den araştırmaya katılanların sadece yüzde 32'si istediğinde bulunduğu bölgedeki doktordan randevu alabildiğini belirtti. Bu oran 2018'de yüzde 59 idi. Araştırmanın sonucu son 4 yılda sağlık hizmetlerinde yaşanan kan kaybını net biçimde ortaya koymuş oldu.
Doktorların hızla yurtdışına göç ettiği, sağlıkta şiddeti çözemediği için en parlak öğrencilerin tıp okumaktan vazgeçmeye başladığı ülkemizde geleceğe dair bu alanda da umutsuzluk hakim.
DAHA KÖTÜLEŞECEK
Araştırma sonuçlarında Türkiye'den katılımcıların yüzde 36'sı sağlık hizmetlerinin giderek daha da kötüleşeceğini düşünüyor. Türkiye bu oranla Macaristan, Fransa ve İngiltere'nin ardından sağlık hizmetlerinde en fazla kötüleşme bekleyen ülke olarak öne çıktı.
Araştırmaya göre, Türkiye'de vatandaşların büyük bölümü sağlık hizmetinin artık çok pahalı olduğunu düşünüyor. Türkiye'den katılımcıların yüzde 67 gibi büyük bir çoğunluğu “Ülkemde pek çok insan iyi bir sağlık hizmetinin bedelini karşılayamıyor” dedi. Bu oran 2018'de yüzde 57 idi. ‘Ülkede en büyük sorun akıl sağlığında” diyenlerin oranı Türkiye'de 2018 yılında yüzde 17 iken 2022'de yüzde 27'e fırlamış durumda.
Afganistan'dan tahliye edilen ikinci asker kafilesi Ankara'da49 izlenme
Kocaeli’de 33 günde 9 kişi intihar etti914 izlenme
Emeklilere bir darbe daha: Bazı sektörlerin erken emeklilik hakları kaldırılıyor27 izlenme
İşte Paramount Otel’in yeni işletmecisi!71 izlenme
Şahan Gökbakar: 'Elektrik faturasını ben sizle paylaşmaya utandım öyle diyim'56 izlenme
Yüzlerce işçi haklarını alamıyor: BİMEKS'in altından da cemaat çıktı!65 izlenme
Başkan corona olunca keresteci vekili ağaçları kesti!56 izlenme
Meclis'te sıfır önerge, sıfır kanun teklifi: Sosyal medya fenomenliği yapan AKP'li vekil Rümeysa Kadak, Almanya'da TOGG'a övgüler yağdırdı! TOGG Almanya'da %20 daha ucuz23 izlenme
Ünlü spor yazarı Bilgin Gökberk paylaştı: Eski Türkiye'de emekli ikramiyesiyle neler alınabiliyordu?
Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara KKM'nin yarattığı tahribatı anlattı: "Gerçek maliyetini hesaplamak imkânsız"
Su dükkânındaki özel odalı istismar davası ertelendi
Şiddet görüntüleri gündem olmuştu: Öğrencinin yakınları öğretmeni hastanelik etti