Aslen Konyalı olan Mahinur Özdemir Göktaş, 1982'de Belçika'da doğdu. Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümünde Lisans, Kamu Yönetimi alanında da master yaptı.
Şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve iş yerlerinde ayrımcılık konularında çalışmalar sürdürdü.
24 Haziran 2009'da Hristiyan Demokrat çizgideki CDH'den milletvekili seçildi ve ülkenin ilk başörtülü milletvekili oldu. 2015'te Ermeni soykırımını tanımadığı gerekçesiyle partisinden ihraç edildi. Siyasete bağımsız milletvekili olarak devam etti.
12 Eylül 2019'da Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Türkiye’nin Kuzey Afrika’ya atadığı ilk kadın büyükelçi oldu. Evli ve 2 çocuk annesi olan Mahinur Özdemir Göktaş, ana dilleri Türkçe ve Fransızca'nın yanı sıra Felemenkçe, İngilizce ve Latince bilmektedir.
Mahinur Özdemir Göktaş, 30 Temmuz 2010'da Rahmi Göktaş ile evlendi. Brukselde evlenen çift düğünü İstanbul'daki Hıdiv Kasrı'nda yaptı. Düğüne dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı.
Gerçek Gündem
Türkiye bu ilacı konuşuyor! Dornaz alfa corona tedavisinde işe yarar mı?116 izlenme
Gözaltındaki belediye başkanı isyan etti: "Balya balya dolar görüntüsü bize ait değil arşiv görüntüsü"13 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği Paramount Otel'le ilgili ilk kez ortaya çıkan belgeler!43 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 6.435 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.406.216’ya, can kaybı da 24.487’ye yükseldi!38 izlenme
‘Zengine TOGG, garibana soğan’37 izlenme
Cumhurbaşkanlığı, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na tazminat ödeyecek!59 izlenme
ABD'de yaşayan Türk'ün '5 dolara neler alınabiliyor?' videosu gündem oldu30 izlenme
KOBİ'lerin elektrik faturasında 1 Temmuz sıkıntısı35 izlenme
İmamoğlu için yazılan mektuplar bisikletle yola çıktı
Deprem davası sanığı MADO’nun sahibi, Erdoğan ve Aliyev'e dondurma kesti
Göreme Vadisi, yetki karmaşasından dolayı 'Milli Park' statüsünden çıkartıldı!
Mansur Yavaş'ı eleştirmek için belediye bütçesinden reklam veren AKP'li başkana suç duyurusu!