Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Türkiye’deki Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Cüneyd Özkürkcügil, Kanada’nın vize başvurusuna olumlu yanıt vermemesi nedeniyle uluslararası tıp kongresine katılamayacak.
T24’ten Ergün Demir’in haberine göre, vize alamadığı için kendisine verilen görevleri yerine getiremeyeceğini kongre sekreteryasına bildirdiğini belirten Prof. Dr. Özkürkçügil, uçak biletleri ve otel ücretlerinin de yandığını söyledi.
Dünya çapında ismini duyuran Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil, geçen yıl Dünya Kontinans Derneği/International Continence Society (Kadın Ürolojisi ve Fonksiyonel Üroloji) bilimsel komitesine seçilmişti.
5 kişilik komiteye giren Özkürkçügil, ICS (International Continence Society) Developing World bilimsel komitesine seçilen Türkiye'den ikinci hekim olmuştu.
ÜÇ AYDAN FAZLA SÜRE GEÇTİ”
Kanada’nın vize kararına tepki gösteren ve çok üzgün olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkürkçügil, şunları söyledi:
“Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemi ve yaşadığım kenti uluslararası tıp kongresinde, birden çok görevle temsil etme onuruna sahip olmuşken, 3 aydan fazla bir sürede onaylanmayan Kanada vizesinden dolayı bu görevleri yerine getiremeyeceğimi kongre sekreteryasına bildirdim.
"GÖREVLERİM DURDU, BİLİM İNSANLARI ZOR DURUMDA KALDI"
Üstelik uçak biletlerim, otel masraflarım dahil tüm masraflar da çöpe gitti. Katılamadığım için de tüm programlardan çıkarılmak durumunda kaldım. Bu görevleri bana veren bilim insanlarını da çok zor durumda bırakmanın büyük üzüntüsü içindeyim. Ülkemin içini düşürüldüğü bu durumdan dolayı çok üzgünüm. Hiç hak etmediğim bu muamelenin bir cevabı olduğunu görmeden Allah bana ölüm nasip etmesin.”
Yeniçağ
İYİ Parti'de bir istifa daha! AKP'ye mi geçecek?20 izlenme
12 gün oldu, Tunceli yanıyor!35 izlenme
Rant yüzünden 44 hastane kaybettik!38 izlenme
İstanbul Havalimanı Atatürk Havalimanı'nı geçemedi!109 izlenme
Gökçek gitti, Eymir Gölü’nde el sıkışıldı188 izlenme
Nebati "Seçimden sonra döviz piyasasında bir ralli olmayacak. Vatandaşlara sesleniyorum; dedikodu bunlar oyuna gelmeyin" demişti, dolar 4 TL arttı!36 izlenme
Meral Akşener'in kürsüye çıkardığı sağlık çalışanına ceza verildi!23 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı: Bucha’daki kabus görüntüler yeni Srebrenitsa Katliamı oldu!57 izlenme
Varlık Fonu Türk Telekom’u neden satın aldı? Ünlü ekonomist tek tek anlattı
Almanya'da yaşayan gurbetçi anlattı herkes ağzı açık dinledi! 'Telefon alır gibi tüm aile kendine araba alıyor'
3 yıldır yasaklanan Atatürk büstü yerine kondu!
OECD Türkiye'deki gıda enflasyonunu grafiğe sığdıramadı