İngiliz haber ajansı Reuters, analizde "Erdoğan, Türkiye'deki yerel seçimlerde kilit rakibiyle savaşıyor" başlığını kullandı.
"Türkler Pazar günü ülke çapındaki yerel seçimlerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen yılki acı seçim yenilgilerinin ardından muhalefeti yeniden siyasi bir güç haline getirmeyi amaçlayan en büyük rakibi Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'un kontrolünü geri alma teklifine odaklandı" denilirken, 2019 yılında İmamoğlu'nun kazanmasıyla ilgili olarak da, "İmamoğlu, 2019'da kazanarak Erdoğan ve AKP'ye iktidarda geçirdiği yirmi yılın en büyük seçim darbesini indirdi" yorumu yapıldı.
Haberde, "Erdoğan için asıl ödül İstanbul olsa da, başkent Ankara'yı da geri kazanmaya çalışıyor. Her iki şehir de son 25 yıldır AKP ve İslamcı seleflerinin yönetimi altında kaldıktan sonra 2019'da muhalefet tarafından kazanıldı. Geçen yıl yenilgiye uğrattığı muhalefet ittifakının çökmesi Erdoğan'ın beklentilerine yardımcı oldu, ancak İmamoğlu hala ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi dışındaki seçmenlere de hitap ediyor" denildi.
Öte yandan İngiltere'nin saygın gazetelerinden Financial Times da dikkat çekici bir analiz yayınladı...
Adam Samson ve Ayla Jean Yackley imzalı haberde, "İstanbul Savaşı Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünü test ediyor" başlığı kullanılırken "Belediye başkanlığı yarışı cumhurbaşkanı adayı ile Türkiye'nin en önemli muhalefet figürünü karşı karşıya getiriyor. Türkiye'de son aylarda basında Recep Tayyip Erdoğan'a rakip olabilecek tek bir isim var: İstanbul'u muhalif belediye başkanından geri almak isteyen Cumhurbaşkanı adayı. Bir zamanlar nispeten göz önünde olmayan bir şehircilik bakanı olan Murat Kurum, bu Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesinde hükümet dostu medyanın demirbaşlarından biri haline geldi" denildi.
Haberde, "47 yaşındaki Kurum 2024 seçimlerinde oy pusulasında yer alıyor ama birçok seçmen için bu Erdoğan ve 2019'da sürpriz bir şekilde İstanbul'u Cumhurbaşkanı'nın partisi AKP'den alan İmamoğlu arasındaki bir rövanş olarak görüyor" ifadesi kullanıldı.
Sözcü
İmamoğlu'na 50 TL bağış yaptığı için İBB'deki işinden kovuldu !209 izlenme
Ankara'nın kaymağını Melih Gökçek döneminde FETÖ'cü Uslu da yemiş!142 izlenme
İliç’teki aramaların sürdüğü maden bölgesinde yeni toprak kayması meydana geldi!30 izlenme
Vakıflara "bağış yapın" yazısı!199 izlenme
Sayıştay: 19.7 milyarlık ihale özel davetle yasaya aykırı verildi!60 izlenme
AKP'li bakanın eşinden komik savunma: 'Kilisenin akustiğini test ediyorduk!'1359 izlenme
Erdoğan'ın günler önce açtığı havalimanına uçak inemedi!70 izlenme
Bu partidekilerin hepsi firari!19 izlenme
Eylem yapan işçilere operasyon! Çok sayıda gözaltı var!
Türkiye'den ayrılarak ABD'ye yerleşen ünlü oyuncu Erdem Baş, satın aldığı lüks aracı paylaştı."Umarım linç yemem"
Hatay'ın çilesi bitmiyor: Polis kalkan oldu köye iş makinası girdi! Çalışmaları gören bazı yurttaşlar baygınlık geçirdi
Teslim olan IŞİD'li binlerce kadın, Suriye sınırında Türkiye'ye girmeyi bekliyor !