Anasayfa1
23 Kasım 2022 ( 460 izlenme )
Reklamlar

Düzce depreminde dikkat çeken detay


Düzce saat 04.08'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Çevre illerde de hissedilen depremde vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Bölgeden gelen ilk fotoğraf ve görüntülerde bir detay dikkat çekti. Pek çok evde sabitlenmeyen eşyalar devrilip yaralanmalara ve kaçış yollarının kesilmesine neden oldu.


Türkiye güne Düzce'de saat 04.08'de meydana gelen 5.9 büyüklüğünde depremle uyandı. Merkez üssü Gölyaka ilçesi olarak belirlenen ilk depremin ardından 70'in üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi.

İstanbul, Ankara, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Bolu ve Bursa başta olmak üzere birçok ilde hissedilen depremin ardından AFAD, “Binalarda çatlak varsa uzak durun” açıklaması yaptı.

Deprem bölgesinden ilk gelen görüntülerde önemli bir detay dikkat çekti. 5.9 büyüklüğündeki sarsıntı yıkıma neden olmasa da bir ev ve iş yerinde sabitlenmeyen dolap, tv ünitesi gibi eşyalar yıkıldı.

Yaralanmalara sebep olan bu eşyalar depremin ardından çıkış yollarını kapattı. Birçok büyük deprem yaşayan Türkiye’de uzmanların depreme hazırlık tedbirleri içinde saydığı bu önemli ayrıntının maalesef atlandığı gözler önüne serildi.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Samsun’da 19 Mayıs kutlamalarında Araplar Arapça müzik eşliğinde dans etti! İlk yarıda tükettiler: İletişim Başkanlığı ilk 6 ayda 850 milyon TL harcadı Bahçeli’den, Sinan Ateş’i soran gazeteciye: "İşine bak hadi" AKP'nin tarihi hezimeti: Kaleleri bir bir yıkıldı