ENFLASYONUN önlenemez yükselişine kamu maliyesinin de destek olması amacıyla 17 Mayıs 2024’te çıkarılan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi delinmeye devam ediyor. Genelgeye göre, uluslararası toplantılar ve milli bayramlar haricinde, gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmemesi gerekiyor.
Ancak Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük’ün görevden alınmasının ardından yerine kayyum olarak atanan Batman Valisi Ekrem Canalp, lüks gezi ihalesi düzenledi. Batman Belediyesi’nin 10 günlük “Batman’dan Edirne’ye, Edirne’den Batman’a Gezi Organizasyonu” ihalesini 2 milyon 225 bin TL bedelle Saklıkent Taşımacılık Turizm kazandı. Tasarruf tedbirlerine rağmen pazarlık usulü yapılan ihalenin belediyeye günlük bedeli 222 bin 500 TL’ye mal olacak.
BATMAN’A 3.KEZ KAYYUM
Yüzde 64.52 oy ile seçilen DEM Parti’li Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük’ün görevden alınmasının ardından kente üçüncü kez kayyum atandı. Batman’a ikinci kez kayyum olarak atanan Batman Valisi Ekrem Canalp, 20182022 yılları arasında Edirne Valisi olarak görev yaptı. Turda gidişdönüş uçak bilet masrafları, otelde konaklama, 3 öğün yemek ve Edirne’nin tarihi turistik yerlerini gezme masrafları belediyenin kasasından çıkacak. Canalp’ın bir önceki görev yeri olan Edirne’ye gezi düzenlemesi ve belediyenin bütçesini harcaması eleştirilere neden oldu.
Nefes
Ekrem İmamoğlu'ndan duygulandıran Anneler Günü paylaşımı: "Özledim Anne"21 izlenme
Derneklere, vakıflara hizmet dönemi bitti! Sosyal yardımlar arttı!116 izlenme
Seçim öncesi kur korumalı mevduata rekor giriş32 izlenme
AKP'de çatlak derinleşti!835 izlenme
Gerici Akit yazarı Sivas Katliamı ile Gezi’yi kıyasladı: Sivas’taki eylemin tamamı topu topu 6 saat sürdü!53 izlenme
Emekliler sokağa indi: "Sandıkta hesabını soracağız"24 izlenme
AKP'li kadın, iktidarı eleştiren gencin yakasına yapıştı! 'Siz kimsiniz lan! Ak Parti'ye değil de kara partilere mi oy verelim lan!'64 izlenme
Büyükçekmece'den sonra yeni skandal: Adalar Adliyesi'nin adli emanetinde bulunan silahlar çalındı!12 izlenme