Ekim ayının sürprizi petrol fiyatlarından gelebilir. Orta Doğu'daki kaosun gölgesinde yükselmeye başlayan petrol fiyatları, beklenenin aksine sınırlı bir artış gösterdi. Ancak uzmanlar, bu durgunluğun her an patlayabilecek ani bir yükselişin habercisi olabileceği konusunda uyarıyor. Petrol fiyatlarının 100 dolara ulaşması durumunda akaryakıt fiyatlarının Türkiye’de 50 TL'yi bulması bekleniyor.
Petrol piyasalarındaki bu sakinlik, küresel krizler ve arz endişelerine rağmen yatırımcıların henüz büyük bir tepki vermediğini gösteriyor. Fakat, uzmanlar petrol fiyatlarında ani bir sıçrama riskine karşı uyarıyor. Özellikle Orta Doğu'daki jeopolitik gerginlikler, bu fiyat artışının temel dinamiklerini oluşturuyor. İsrail ve İran arasında yaşanacak olası bir çatışma, dünya genelinde petrol fiyatlarını hızla yukarı çekebilir.

Geçtiğimiz hafta 79 dolar seviyelerini test eden petrol fiyatları, İsrail'in İran’a olası saldırısı ile 100 dolar sınırını zorlayabilir. Hürmüz Boğazı'nda yaşanacak bir aksaklık, fiyatların hızla artmasına neden olabilir. Eğer İsrail, İran'ın petrol tesislerine saldırırsa, dünya piyasalarında fiyatların 74 dolardan 86 dolara çıkması bekleniyor. Bu gelişmeler Türkiye’de akaryakıt fiyatlarını hızla 50 TL seviyesine taşıyabilir.

Yükselen petrol fiyatları, yalnızca akaryakıt maliyetlerini değil, aynı zamanda gıda fiyatlarından süpermarket alışverişlerine kadar geniş bir etki alanına sahip olacak. Petrol fiyatlarındaki artışın pompa fiyatlarını "hızla" yükseltebileceğini belirten analistler, Türkiye’deki genel enflasyon üzerinde de ciddi bir tehdit oluşturabileceğine dikkat çekiyor.
Petrol fiyatlarının yeni haftaya 77,75 dolardan başladığını ve 100 dolar seviyesine ulaşması durumunda akaryakıt fiyatlarının 50 TL’ye çıkabileceği ifade ediliyor.

Benzin fiyatı: 42.85 TL
Motorin litre fiyatı: 42.66 TL
LPG litre fiyatı: 25.14 TL
Petrol fiyatlarının olası yükselişi, akaryakıt fiyatlarını önemli ölçüde artırabilir ve bu da tüketicilerin ceplerine doğrudan yansıyacaktır. Bu nedenle piyasaların nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.
Sözcü
AKP'liler iktidarı kaybetme korkusundan saçmalamakta sınır tanımıyor ! 'Erdoğan iktidardan düşerse toprak bile kaybedebiliriz'416 izlenme
93 yıllık okul için yıkım işlemi başladı, mülteci okulu yapılıyor!37 izlenme
Akdeniz’de sıcak saatler! Yunanistan özel bir tekneye ateş açtı!69 izlenme
Cumhur İttifakı'nda bir kriz daha! AKP'li vekili suçladı144 izlenme
Sancaktepe Belediye Başkanı'nı açıkladı: Girişinden makam odasına kadar yeni45 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Kara: Asemptomatik taşıyıcılar, corona bulaştırıyor81 izlenme
Arda Turan'a vergi kaçırdığı için 1 yıl hapis 633 bin euro para cezası28 izlenme
Bilal Erdoğan'a yeni vakıf: Bakan Derya Yanık'la beraber yönetimine girdi!62 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 7.909 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.508.988’e, can kaybı da 26.467’ye yükseldi!
CHP'liler Toma'lı ablukayı aşarak TRT önüne ulaştı: "TRT kurulduğu günden bu yana tarihinin hiçbir döneminde böyle rezil bir duruma düşmemiştir"
A Haber'den vatandaşa büyük müjde! Silivri cezaevinin 5 yıldızlı tatil köyü konforunda olduğu ortaya çıktı!
Sedat Peker artık yabancı basında da gündem oluyor