En az 16 miyon insanın yaşadığı İstanbul, bugün 6.2 büyüklüğünde büyük bir deprem ve devamında 4.9 ve 5.2 büyüklüğünde artçı depremlerle sarsıldı.
İstanbul'un tamamında ve çevre illerde de hissedilen depremlerin ardından, deprem güvenliği ve depreme hazırlık konuları bir kez daha tartışma konusu oldu. Özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Deprem ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Tayfun Kahraman ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün'ün tutuklu olması iktidara yönelik tepkileri artırdı.
Silivri'de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu konuya değindi.
"19 Mart sabahı millet iradesine yapılan darbenin ekonomiye trilyonlarca lira maliyeti oldu" diyen İmamoğlu, "Bu kadar büyük bir bütçe ile yaklaşık 1 milyon yapıyı yenileyebilir ya da en az aynı miktarda güvenli konut üretebilirdik" ifadelerini kullandı.
İmamoğlu, açıklamasının devamında şunları belirtti:
"Siyasi kumpas sonucu yaşanan dalgalanma maalesef zamanla ekonominin temellerine daha da nüfuz edecek.
Büyüme yavaşlayacak, enflasyon yüksek kalacak, kıt kanaat geçinmeye çalışan insanların yaşam şartları daha da ağırlaşacak.
Büyük bedeller ödeyerek 2 yılda biriktirdiğimiz döviz rezervlerini 3 günde sattılar. Yüksek faizle peşinde koştukları sıcak parayı bile kaçırdılar. Yarattıkları kaosu durdurmak için daha fazla faiz verdiler. Üreticiyi yüksek kredi faizleriyle adeta boğdular. Devletimizin ve milletimizin borçlarını döviz artışları ile daha da artırdılar.
Bir an için ülkemizin acil ihtiyaçlarını düşünün. Fakir fukarayı, emekliyi, çiftçiyi, işçiyi, memuru, küçük esnafı, gençlerimizi düşünün. Bir hiç uğruna yaktıkları bu parayla bu güzel insanlar için neler yapılabilirdi bir hayal edin.
Bu aziz millet; koltuk hırsı uğruna önüne geleni yakıp yıkan, milletin ekmeğine göz diken, deprem riski için kullanılması gereken kaynakları kumpaslara feda eden bu kifayetsizlere daha ne kadar tahammül gösterecek?"

Merakla beklenen KPSS-2022/2 yerleştirme sonuçları açıklandı.24 izlenme
Halkın parasıyla 'yurtta israf, cihanda israf!' Erdoğan'ın koruma konvoyu New York'a böyle giriş yaptı85 izlenme
İmamoğlu’nun yer aldığı ‘Mazbata’ oyununa yasak!103 izlenme
AKP’li küfürbaz şoke oldu!23 izlenme
Saldırıya uğradıktan sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen gazeteci Hakan Tosun'un son görüntüleri ortaya çıktı20 izlenme
Ankara Tabip Odası Başkanı "Ankara'da kritik eşik aşıldı, günde 500 hastanın başvurduğu yerde 30-40 test yapabiliyoruz, kit yok"109 izlenme
İlaç krizinin ardından şimdi de aşı krizi! Aile hekimleri bakanlıktan açıklama bekliyor23 izlenme
Paşa torunu AKP’li, emekli maaşlarını öve öve bitiremedi22 izlenme
Dolar yeniden 16 lirayı aştı! İşte piyasalarda son durum
Marmaray'daki zamlar için İBB'den TCDD'ye sert tepki! "Elinizi tutan yok"
Cumhur İttifakı zorda! MHP adaylarını geri çekiyor!
Şehir hastanesinin inşaatı durdu, sözleşme feshedildi! İnşaatın maliyeti 3 kat artabilir