İSTANBUL
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Koronavirüs salgınında mağdur olan dar gelirli vatandaşlar için açılan yardım kampanyası nedeniyle, İçişleri Bakanlığı tarafından, İBB hakkında açılan soruşturmayla ilgili açıklama yaptı.
İmamoğlu’nun, İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu soruşturmayla ilgili açıklaması şöyle:
“Gündemde olan bağış kampanyamızı araştırmak için Büyükşehir Belediyemize müfettiş geldi. Yardım toplama kanununa aykırı olduğu iddiasıyla bir süreç başlatıldı. Belediye ile ilgili olan bu süreçte doğal olarak bizden de bilgi ve belge istendi. Burada, yardım toplama işlemine dair aykırılık iddiaları üzerine araştırmayı, ön incelemeyi yapacaklar. Elbette, bu süreçten sonra bir karar verilecek. Biz, yasal bağış topladığımıza dair düşüncemizde netiz. Belgeleri ile savunmamızı Pazartesi günü ilgili müfettişe teslim edeceğiz.”
Saray'ın koruma giderinin son 4 yılda 6 kat artmasına AKP'li vekil 'Saray'a zam yapılmasın mı' dedi, CHP'li Başarır yanıt verince AKP'li vekil sus pus oldu!28 izlenme
28 Şubat davasında altı emekli asker daha tutuklandı!36 izlenme
TBMM açık erişim sisteminde büyük skandal! Meclis kütüphanesinde Nutuk'un Türkçesi bulunamıyor!81 izlenme
Boğaziçi mezunları kendi bağışlarıyla yaptırdıkları yerden tahliye ediliyor44 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 21.655 yeni vaka tespit edildi, 20.007 kişi sağlığına kavuşurken, 213 kişi hayatını kaybetti!36 izlenme
Vergi, ceza ve harçlara yüzde 36,20 zam!50 izlenme
İşte Saray’daki oyuncak hırsızlığının detayları!36 izlenme
Vatandaştan iktidara dolar tepkisi!33 izlenme