CHP’nin Cumhurbaşkanlığı yarışındaki iddialı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması iptal edildi.
İstanbul Üniversitesi’nin Ekrem İmamoğlu’yla ilgili incelemesi tamamlandı. Yapılan açıklamada, İmamoğlu'nun lisans diplomasının iptal edildiği ve alınan karar ile bu karara dayanak teşkil eden bütün bilgi ve belgelerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) ivedilikle gönderileceği açıklandı.
İstanbul Üniversitesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamanın tam metni şöyle:
Üniversitemiz Yönetim Kurulu’nun 18 Mart 2025 tarih ve 61. toplantısında alınan 3 sayılı karar ile; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 24.02.2025 tarih ve 2025/44681 soruşturma sayılı ve ekinde yer alan Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın 17.02.2025 tarih ve E68918934663.08[2024/51904R]12 sayılı “Araştırma Raporu”nda yer alan tespitler çerçevesinde Üniversitemizde görevlendirilen İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan rapor uyarınca, Yükseköğretim Kurulu kararlarına ve mevzuatın aradığı şartlara aykırı olarak 1990 yılında Üniversitemiz İşletme Fakültesi İngilizce programına usulsüz yatay geçiş yapan 38 kişiden kaydı silinen 10 kişinin yatay geçiş kararlarının; geri kalan ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı'nın “Araştırma Raporu”nda adı geçen kişi dahil mezun olan 28 kişinin yatay geçiş kararlarının ve bu kararlara dayalı olarak bu kişilerin elde ettikleri mezuniyetlerin ve diplomaların “yokluk” ve “açık hata” gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal edilmesine; Üniversitemizin tüm fakültelerinde yapılmış olan yatay geçişlerle ilgili inceleme ve araştırmalara devam edilmesine ve akabinde gerekli iş ve işlemlerin tesis edilmesine karar verilmiştir. Alınan karar ve bu karara dayanak teşkil eden bütün bilgi ve belgeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) ivedilikle gönderilecektir.
CUMHURBAŞKANI ADAY OLAMAZ
İmamoğlu’nun üniversite diplomasının iptali Cumhurbaşkanı adayı olma yolunu da kapatıyor. Cumhurbaşkanı adaylığı için yüksek öğretim mezunu olma şartı bulunuyor. Merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit, Dil ve TarihCoğrafya Fakültesi İngiliz Filolojisi bölümüne kayıt yaptırmasına rağmen yükseköğrenimine devam etmediği için Cumhurbaşkanı adayı olamamıştı. Diplomanın iptal edilmesi halinde İmamoğlu’nun hukuki mücadeleye devam etme hakkı var. İmamoğlu İstanbul İdare Mahkemesi’ne dava açabilir. Aleyhte karar çıkması halinde İstinaf ve Danıştay kapısı da açık.
Nefes
Cumhur İttifakı adayından CHP’li kadın adaya skandal sözler: "Kızım az kendine gel ya. Ya sonuçta bu bir seçim ne oluyor ya? Önüne gelene sarılıyorsun"27 izlenme
Üsküdar'da 7 bin sahte seçmen tespit edildi!483 izlenme
Damada ballı bir ihale daha!24 izlenme
Ekrem İmamoğlu tek tek saydı: Örgüt dediler örgüt çıkmadı, suç dediler suç çıkmadı22 izlenme
İBB metro sabotajcıları için harekete geçti: Suç duyurusunda bulundu27 izlenme
Üniversite sahibi Bilal Erdoğan eğitim sistemini eleştirdi Ticaretine saygı duymuyorum104 izlenme
MetroPOLL son anketini açıkladı: İşte partilerin oy oranları220 izlenme
Maaşını söyleyip isyan etti: "Ayda 1500 TL sadece kuru ekmeğe veriyorum, milleti kandırıyorlar"14 izlenme
AKP’li belediye caddenin 18 yıllık ismini değiştirdi, komutanın adı çizildi bakanın ismi verildi!
Dolar düştü ama Türkiye’nin borç riski hâlâ yüksek
Hindistan’da can kaybının 141'e yükseldiği köprünün çökme anına ait görüntüler ortaya çıktı!
Gırtlağa kadar borçlu AKP'li belediye. 700 bin TL'ye mescit ve kafeterya yaptırmış!