İstanbul'da bulunan bir manavda alınan mallarla satılan mallar arasındaki cironun örtüşmemesi 9 yıl sonra aydınlatıldı. Sabah gazetesinin haberine göre, manavda kasiyer olarak çalışan Hanife K.'nın 15 gün izne ayrılmasıyla günlük cironun 1200 lira oranında artış göstermesi ve çalışanın dönüşü ile birlikte cironun eski düşüşüne geçmesi şirket yetkililerinin dikkatini çekti. Güvenlik kameralarını incelemeye alan dükkân sahipleri, kasadaki eksik paranın çalışanları tarafından kıvrak bir şekilde çalındığını tespit etti.
KASİYER İZNE ÇIKTI CİRO ARTTI
Şirket sahipleri yıllarca çalışanları tarafından soyulduğunu fark edince soluğu İstanbulCumhuriyet Başsavcılığı'nda aldı. Avukatları aracılığı ile suç duyurusunda bulunan mağdur işletmecilerin verdiği şikâyet dilekçesinde olay şöyle anlatıldı: Hanife K., 9 yıldır aynı manavda kasiyer olarak görev yapıyordu. Yıllarca manava alınan ürünlerle satılan ürünler arasında cironun örtüşmemesi şirket sahiplerini zarara uğratıyordu. Dengesizliğin çalışandan kaynaklandığını düşünmeyen şirket sahipleri Hanide K.'nın yıllık izne çıkmasıyla kasadaki değişikliği fark etti. Şüphelinin yıllık izne ayrıldığı 15 gün içerisinde manavın günlük cirosunun 700 ila bin 200 lira arası bir yükselme olması üzerine ve ardından şüphelinin dönüşü ile birlikte cironun eski düşüşüne geçmesi şirket yetkililerinin dikkatini çekti.
GİZLİ KAMERA YERLEŞTİRDİLER
Şüphe üzerine kasanın çevresi güvenlik kameraları yerleştirildi. Kayıtları inceleyen şirket yetkilisi şüphelinin her gün belirli saatlerde kasanın üzerine kâğıt bir torba ile kapandığı, o esnada elinin kasanın içinde olduğu ve ardından da o kağıt poşeti ve elini kasanın altına uzatarak para çaldığını fark etti.
EL ÇABUKLUĞUYLA HERGÜN ÇALMIŞ
Kasanın Hanife K., tarafından güvenlik kamerasının görmeyeceği şekilde kağıt bir poşetle kapatılması ve el çabukluğuyla kasadan para alıp kağıt poşetin altında, kasanın altına indirmesi ve bu hareketi neredeyse her gün yapması üzerine yetkililer hırsızlıkihtimaline şüphesiyle kamera kayıtlarını izlemeye devam etti. Hanife K.'nın kağıt torbaya sıkıştırılmış şekilde kasa altına indirildiğinden şüphelenilen çalıntı paraların, kasa altına yerleştirilen gizli kamera ile kasadan para çaldığı açıkça tespit edildi.
EV VE ARABA ALDI, ÇOCUĞUNU KOLEJE YAZDIRDI
Kaç yıldır hırsızlık yaptığı belirlenemeyen Hanife K.'nın son yıllarda ev ve araba alması dikkatlerden kaçmadı. 2 bin lira maaşla manavda çalışan bir kişinin çocuğunu 16 bin lira ödeyerek çocuğunu kolejde okutmaya başlamasını da şikayet dilekçesinde belirten mağdur iş yeri sahipleri şüphelinin cezalandırılmasını istiyor.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1118346/_Eli_cabuk__kasiyer_Hanife_yi_tatil_yakti.html
Külliye sevdasına 4 milyon TL daha!88 izlenme
Baba oğul ambulansın önünü kesip şoförü dövmüşlerdi: Oğlu tutuklandı, baba AKP adayı çıktı!31 izlenme
Hazine Bakanı Albayrak: 16 yılda tüm vaatlerimizi yerine getirdik290 izlenme
Anadolu Farm'a büyük operasyon: 3 gözaltı165 izlenme
Devletin parasıyla meydanlara çıkan RTE'nin, her bir mitinginin maliyeti 2 Milyon TL !301 izlenme
Ahmet Necdet Sezer'e hakaretten kaç kişi yargılandı?558 izlenme
Sedat Peker'in avukatından 'Ersan Şen' açıklaması45 izlenme
Erdoğan’ın maaşı 6 haneli olacak!40 izlenme
İmamoğlu'ndan iktidara 'Yerebatan Sarnıcı' tepkisi: "Göz koydukları mülke çöküyorlar"
Kanal İstanbul için 458 hektarlık ormanlık alan yok olacak!
Cennet koydaki 19 dönüm kamu arsası Erdoğan'ın imzasıyla haraç mezat satıldı!
Yandaş medya muhabirleri Diyarbakır'da oturma eylemini görüntülemek isterken birbirine girdi !