Türkiye'de önümüzdeki 5 yıl içinde milyoner sayısının yüzde 43 artması bekleniyor. UBS'in Küresel Servet Raporu'na göre, 2023'te 60 bin 787 dolar milyoneri bulunan Türkiye'de, bu sayının 2028'de 87 bin 77'ye ulaşması öngörülüyor.
Raporda, 20232028 yılları arasında 56 gelişmiş ve gelişmekte olan ekonominin 52'sinde 1 milyon dolar veya daha fazla servete sahip kişi sayısının artması bekleniyor. Milyoner sayısındaki en yüksek artışın yüzde 47 ile Tayvan'da olması öngörülürken, Türkiye ikinci sırada yer alıyor.
Küresel servet büyümesinin 2022'deki yüzde 3'lük düşüşün ardından 2023'te yüzde 4,2 büyüme kaydettiği belirtilen raporda, EMEA bölgesindeki yüzde 4,8'lik büyümenin toparlanmada etkili olduğu kaydedildi.
Sözcü'nün derlediği bilgilere göre, Türkiye'yi yüzde 37 artışla Kazakistan, yüzde 32 artışla Endonezya, yüzde 28 artışla Japonya izliyor.
ABD ve Çin'de sırasıyla yüzde 16 ve 8 artış beklenirken İngiltere’de milyoner sayısının yüzde 17 oranında azalacağı tahmin ediliyor.
Gerçek Gündem
İBB 2018 ihalelerinde bir dizi yolsuzluk tespit etti! Suç duyurusunda bulundu!141 izlenme
Afganla nişanlanan Türk kadından Türk insanına hakaret! "Sizin hayatınızda göremediğiniz o Alman pasaportuna sahip. Siz Afgan dediğiniz kişinin tırnağındaki kir bile olamazsınız"46 izlenme
“Hoca ‘cin çıkaracağım’ deyip benimle defalarca ilişkiye girdi”182617 izlenme
CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı duvardan indirildi!24 izlenme
İstanbul'da ulaşıma zam! Marmaray’a yüzde 25, İETT'ye yüzde 20...21 izlenme
Özgür Özel açıkladı, ilk kez gündeme geliyor: "CHP'li Abdurrahman Tutdere, bakanın yakasına yapışmış!"34 izlenme
Tarikatçılara eylem serbest, istismara karşı çıkan kadınlara yasak!40 izlenme
Hataylı depremzedeler: "Vergiyi alırken alıyorlar, bu rezilliğimizi gelip kimsenin gördüğü yok"32 izlenme