Emekli MemurSen Başkanı Ali Küçükkösen, emeklilerin mevcut aylıklarla hayatını idame ettirecek seviyede olmadığını belirtti.
Yazılı açıklama yapan Küçükkösen, kamu görevlisi gibi emeklisinin de personel sisteminin bir parçası olduğuna dikkati çekerek, kadronun sadece kamu çalışanına verilmiş bir hak ve menfaat değil, aynı zamanda kamu emeklisini de kapsayacak bir hak olduğuna dikkati çekti.
Emekli oldukları kadronun, haklarını sadece çalışırken ya da emekli olurken değil, emeklilik sürecinin tamamında etkilediğini belirten Küçükkösen, kamu görevlisinin görev aylığı ve emekli aylığı arasında orantısız, adaletsiz, hakkaniyetsiz bir farklılık olduğunu ifade etti.
Ali Küçükkösen, emekliliğin, yıllarca verilen emeğin, sunulan katkının, dökülen alın terinin, eksiksiz yatırılan vergilerin sonucunda elde edilmiş bir hak olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Hayatımızın geri kalan kısmını insan onuruna yakışır bir maaş elde ederek, geçim kaygısı düşünmeden, huzurlu bir şekilde yaşamak kamu işvereninden en doğal beklentimizdir. Devletimizden beklentimiz, kamu görevlilerine yapılan seyyanen ödemenin emeklilere de yansıtılması, çalışanemekli arasındaki uçurumun azaltılması, eksikliklerin gidermesi, sesimizin duyulmasıdır."
KRT
Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar olacak? İşte kulislerdeki son rakamlar29 izlenme
CHP'li Mahmut Tanal "İktidar, Mehmet Cengiz’in rantı için anneleri harcadı"46 izlenme
19 ile kenevir piyangosu366 izlenme
Tütün yasası isyanı büyüyor! Çiftçiler yolları kapattı, arbede yaşandı!138 izlenme
İşte deprem konutlarında ilk ihaleleri kazananlar34 izlenme
Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında neler oluyor?40 izlenme
TTK’nın kader planı: Hep zarar!35 izlenme
VEDAŞ, borcu olan belediyenin elektriğini kesti, belediye VEDAŞ’ın binasını mühürledi!108 izlenme
Ayşe Tokyaz cinayeti davasında ifade sızdıran iki polis ilk kez hakim karşısına çıktı
Şort giyen ilkokul çocuklarıyla ilgili skandal sözler söyleyen öğretmen, Kurtuluş Savaşı’nı anlatırken Atatürk ve silah arkadaşlarını yok saydı!
Çocukluk arkadaşı Ahmet Hakan'a kızdı: Ahmet Hakan işte budur
CHP lehine işlem yaptığı iddia edilen nüfus müdürü Erdoğan’ın akrabası mı?