Bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı sorusu emeklilerin gündemindeki yerini korurken, Ramazan Bayramı öncesi dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.
Halen 4 bin TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyelerinin 5’er bin TL’ye yükseltilmesi konuşulurken, ekonomist Muhammet Bayram, iktidara yakınlığıyla bilinen TGRT Haber canlı yayınında daha önce kamuoyunda hiç dile getirilmeyen yeni bir kulis bilgisini paylaştı.
Muhammet Bayram, “Emekliye 1 maaş bayram ikramiyesi seçenekler arasında” diyerek, özellikle en düşük emekli maaşına dikkat çekti.
İktidarın hayat pahalılığının farkında olduğunu vurgulayan Bayram, mevcut sistemde yüksek maaş alanla düşük maaş alan emeklinin aynı ikramiyeyi almasının önemli bir sorun oluşturduğunu ifade etti. Bu nedenle sosyal yardımların hane gelirine göre yeniden düzenlenmesinin gündemde olduğunu belirtti.
Bayram, üzerinde çalışılan formülün herkesi kapsamayacağını, geliri düşük ve serveti bulunmayan emeklilere yönelik olacağını söyledi. Buna göre en düşük emekli maaşı alanlara bayram başına 10 bin TL olmak üzere, yılda iki bayramda toplam 20 bin TL ikramiye verilmesi seçeneği masada bulunuyor. Yüksek maaş alan emeklilerin ise daha düşük tutarda ikramiye alması planlanırken, hane içi gelir tespitine dayalı yeni bir sistem üzerinde çalışmaların sürdüğü ifade ediliyor.
Sözcü
AKP’nin bitmek bilmez Katar sevdası!340 izlenme
Nurettin Yıldız: "İslam'da bluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir"31 izlenme
Fatih Portakal Saray’ın büyük planını açıkladı48 izlenme
Bakan açıkladı! Elazığ depreminden bir acı haber daha66 izlenme
114 liralık elektriğe gelen fatura şoke etti: Bu nasıl bedel ödemek?20 izlenme
Gezi soruşturması medyaya sıçradı: 12 yıl önceki görüntülere tek tek bakacaklar21 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan ‘cücük’ cevabı34 izlenme
Çanakkale'de Atatürk tartışması! AKP'li başkan reddetti!878 izlenme
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Anagold'un işlettiği madeninin altından geçen fayı silmiş
Akın akın Edirne’ye alışverişe gelen Bulgarlar çok mutlu! 'Erdoğan’dan Allah razı olsun'
“Mevcut Cumhurbaşkanı üçüncü kez aday olabilir mi?” sorusuna YSK'dan şok cevap! ‘Görevlerim arasında yok’
AKP'li imama, imam yumruklama cezası