AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Çevre Ajansı Başkanlığı’na mapa ve şamandıra ihale yetkisi verilmesi hakkındaki haberlere dair yargı kararlarına bir yenisi eklendi. Daha önce erişim engeli getirilen haberler üzerine bu kez de erişim engeli kararına dair haberlere erişim engeli getirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın şikayetçi olduğu yeni kararda, 24 haber hakkında “İçeriklerin yayından çıkarılması” kararı verildi.
Kararda yalnızca, “talebe konu URL adreslerinde aynı içerikle ilgili haberler yapıldığı, bu yönü ile taleple bulunanın kişilik hakkının ihlal edildiği kanaatine varıldığı” belirtilmekle yetinildi.
İçerikten çıkarma kararı verilen haberler arasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın, ilk erişim engeli kararı hakkında yaptığı eleştirel açıklamalar da yer aldı.
Emine Erdoğan hakkındaki ilgili habere imza atan BirGün editörü Gökay Başcan’a, habere erişim engeli kararı alınmasının ardından bir de soruşturma açılmıştı. Emine Erdoğan’ın şikâyetiyle alınan yeni kararda, Başcan’a açılan soruşturmaya dair haber hakkında da “içerikten çıkarma” kararı verildi.
Gerçek Gündem
AB’de Türklerin kabul oranı geriliyor19 izlenme
Kanal İstanbul ormanlık alanları yok edecek!86 izlenme
MSB, 12 şehit için sorumluluk üstlenmedi: Keşif köpeğine bir şey olmayınca gaz ölçümü yapılmamış!12 izlenme
İstanbul'da AKP'nin İBB adayı Murat Kurum’un sokakta dağıttığı stanttan çay alan vatandaş: "Oyum Ekrem İmamoğlu’na"26 izlenme
Cem Yılmaz'dan "Bebek sahili" paylaşımı: "Bir sen bir ben..."238 izlenme
Sayıştay’a da sansür: Milletin vergilerinden 11.6 milyar TL'nin nereye gittiği belli değil!28 izlenme
Tarım ve Orman Bakanlığı’nda bakan yardımcısına tahsis edilen zırhlı Mercedes bakıma gitti. Bakım için bakın ne kadar ödendi?180 izlenme
Özgür Özel’den olay iddia: "Geçen hafta Cumartesi Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde ismini gizleyerek Jr. Trump'ı ağırlıyor, onunla pazarlığa tutuşuyor. Filistin’i Trump’a terk ediyor"10 izlenme