TÜİK'in verilerine göre haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 17.53 olurken, son bir yıldaki elektrik fiyatındaki artış ise yüzde 29 oldu. Doğalgaz fiyatı da 2021'in ilk 7 ayında 7 defa artarak yüzde 18.9 yükseldi. Son 3 yılda elektrik fiyatı yüzde 98, doğalgaz fiyatı da yüzde 110 arttı.
Uzmanlara göre, yanlış enerji politikaları sonucunda vatandaş pahalı elektrik ve doğalgaz tüketiyor. Özelleştirme ve doğalgaz keşiflerindeki vaatlerin tutmaması da, Türkiye'yi dünyanın en pahalı enerji kullanan ülkeleri arasına sokuyor.
■ ÖZELLEŞTİRME: AKP'nin iktidara gelmesi ile birlikte elektrik üretim ve dağıtımında büyük özelleştirmeler yapıldı. Burada en büyük vaat, vatandaşın ucuz ve kesintisiz elektrik kullanacağı şeklindeydi. Ancak bunların hiçbiri gerçekleşmedi.
■ DÖVİZ KREDİLERİ: Özel sektörün yaptığı yeni santral yatırımlarının çoğunluğunu döviz kredileri oluşturuyor. Türk Lirası'nın yaşadığı her değer kaybında, özel sektörün kredi borç yükü artıyor. Geliri TL olan şirketler, borçlarını döviz olarak ödedikleri için, oluşan maliyet zamlarla vatandaşa yansıtılıyor.

Domuz eti tartışmalarının odağındaki Köfteci Yusuf'a destek sloganları: "Köfteci Yusuf’u yedirmeyiz"24 izlenme
Erdoğan'ın örtülü ödenek harcaması 17,5 kat arttı!110 izlenme
Cami inşaatı için ağaçlar söküldü87 izlenme
Saray'ın anketçisi yeni anketi açıkladı, AKP'liler inanamadı!38 izlenme
Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunda usulsüzlük!151 izlenme
Swatch işçileri 15 gündür grevde: "Avrupalı meslektaşımız kadar değerimiz yok mu?"15 izlenme
CHP'li Erdoğdu: Pandemi sonrası büyük bir işsizlik tsunamisi geliyor94 izlenme
Sedat Peker: Beni getirmek gerçekleri değiştirecek mi Tayyip abi52 izlenme