Home
24 Nisan 2019 ( 377 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan: 1919 Türkiye Cumhuriyeti'nin başlangıç tarihi değil


AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da düzenlenen sempozyumda konuştu.


AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'ın Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve Tarih Araştırmalarına Katkısı Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada eski ifadelerini tekrar hatırlattı. 

"Osmanlı'yı reddeden, Selçuklu'yu görmezden gelen, İslam medeniyetine tümden düşman kesilen, Türk tarihini daracık bir tarihe hapsetmek isteyen kısır bir anlayış türetilmiştir. Yeni nesillerin kafasında sanki milletimizin tarihi 1919'da başlıyor. Daha öncesi bize ait değil gibi bir yaklaşım nakşedilmeye çalışılmıştır" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı, 1919'un Türkiye Cumhuriyeti tarihinin başlangıcı olmadığını ileri sürdü. 

"Osmanlı Türkçesine savaş açanların amacı bugünkü alfabemizi ve Türkçemizi savunmak asla değildir. Bilakis asıl gaye, milletimizin mazisiyle olan bağlarını tümden kesmektir. Orta öğretimden başlayarak Osmanlı Türkçesini yaygınlaştırmamız kültürel açıdan büyük fayda sağlayacaktır. Elimizdeki arşiv hazinesine bir başka ülke sahip olsaydı inanın tüm dünya bizim arşivlerimizi konuşuyor olurdu" diye konuşan Erdoğan, konuşmasında "Sadece Osmanlı değil Cumhuriyet tarihini hakkıyla çalışmak için de Osmanlı Türkçesini bilmek elzemdir, gereklidir." ifadelerine yer verdi. 

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/erdogan1919turkiyecumhuriyetininbaslangictarihidegilh125790.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bursa Belediye Başkanı Aktaş’tan 30 Ağustos savunması: Evlilik tarihim de 30 Ağustos! Erol Mütercimler 'Artık Türk siyasal yaşamında AKP diye bir parti yoktur. 2023'te de Tayyip bey yok!' Soylu Ali Ayvazoğlu’na neden sahip çıkıyor? İşte eğitim böyle çürütüldü! Matematikten aldılar din dersine verdiler!