YKS'ye girecek adayların sorularını yanıtlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Sınav tarihi 2728 Haziran olarak belirlendi. Böylece ilk tarihe göre hazırlık yapan öğrencilerin gereksiz yere yaklaşık bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi," dedi.
Öğrencilerin tepki olarak canlı yayının yorum bölümüne "OY MOY YOK SİZE" mesajları yağdırdı.
İşte o yorum:

Erdoğan, sosyal medya ile ilgili olarak ise "Her vatandaşımızın ve kurumumuzun, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi sosyal medya ve dijital platformlarda da maddi ve manevi itibarlarını koruma hakkı olmalıdır," dedi. Erdoğan, "Bu konuda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlıkları içindeyiz," diyerek sosyal medyaya müdahale sinyali verdi.
Öğrencilerden Muğla Şebnem Büyükavcı, "Sınav tarihimizin önce ileriye sonra geriye atılmamızın sebebi neydi? Bizler salgından dolayı YKS tarihinin ertelenmesini istedik. Bizler mi duruma endişe içinde bakıyoruz?" diye sordu.
Erdoğan soruya şu şekilde yanıt verdi:
"Sevgili öğrenciler, sevgili gençler bu tür sınavların tarihi aylar öncesinden ilan edilir. YKS'nin tarihi de aynı şekilde çok önceden kamuoyuna açıklanmıştır. Koronavirüs salgını ülkemizdeki her şey gibi sınav takvimlerini maalesef etkiledi. ÖSYM tedbir amacıyla yeni bir sınav tarihi belirledi. Dünyanın ve ülkemizin önündeki belirsizlikler sebebiyle her alanda olduğu gibi sınav tarihlerinde de bu tarz tedbirli davranışlar kaçınılmazdır.
Yeni tarih belirsizliğe karşı bir tedbir olarak tespit edilmiştir. Türkiye salgınla mücadelede en başarılı ülkeler arasında yer aldı. 11 Mayıs tarihinden itibaren normalleşme takvimini açıklamaya başladık. Bu çerçevede sınav tarihleri konusunda hassas bir çalışma yürüttük. Milli Eğitim Bakanlığımız ve YÖK'te yapılan hazırlıklarda pedagoglar, öğrenciler, velilerle yoğun istişareler gerçekleştirildi.
Bunun üzerine sınav tarihi ilk açıklanan tarihe en yakın zaman olan 2728 Haziran olarak belirlendi. Böylece yıllardır zaten ilk tarihe göre hazırlık yapan öğrencilerimizin gereksiz yere yaklaşık 1 ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi. Sınavdan sorumlu olunacak konuların azaltılması, sınav süresinin uzatılması gibi gençlerimize pek çok avantaj sağladık. Baraj puanlarını düşürerek daha çok gencimizin girebilmesini temin ettik.
Gençlerimizin geleceğinin böylesine turizm gibi basit tercihine kurban edilmesinin düşünülmesi sağlıksız düşüncedir. Gençlerimize sınavda başarılar diliyor, her birinin gözlerinden öpüyorum. Sınavın sağlıklı ve huzurlu şekilde geçmesi için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Gençlerimizden önündeki sorulara ve hedeflerine odaklanmalarını istiyorum."
Yıldız Teknik Üniversitesi boykot çağrısı yapan öğrencilere soruşturma açtı!19 izlenme
Ali Koç ve Dursun Özbek'ten tokat gibi sözler! 'Atatürk yoksa Türkiye yok! Biz de yokuz...'26 izlenme
Sadece kadınların olduğu ankette AKP'nin oyları eridi!34 izlenme
Eski bakandan bomba açıklama: "AKP kurulmadan önce ABD'li müsteşar fikrimi sordu"37 izlenme
Memleketine bayramlaşmaya gitti miting oldu! Trabzon’da İmamoğlu fırtınası!268 izlenme
Mansur Yavaş'tan, Yargıtay'ın Kaftancıoğlu kararına tepki: "Vicdanlarda hukukla değil siyasetle yer etti"30 izlenme
Melih Gökçek milletin parasını Başkanlık konutunda Moldovalı masöre harcamış!232 izlenme
Geçiş garantisi yetmedi sıra 'ceza' garantisinde!62 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası A Haber'in 'kriz bulma' çabası sosyal medyada alay konusu oldu
Dikkat çeken anket sonucu: İmamoğlu'ndan rötarsız zafer
Son anket: Beş bölgede seçmenin tercihi Kılıçdaroğlu, seçim ilk turda bitiyor
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü: Türkiye’de virüsü taşıyan ve bulaştıran 250 bin kişi var!