Home
19 Temmuz 2022 ( 32 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan'a 'sürtük' şoku! Kendi seçmeni bile 'Hakaret' dedi


Metropoll Araştırma, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemcileri için kullandığı "sürtük" ifadesini halka sordu. Halkın yüzde 83'ü "sürtük" demenin hakaret olduğunu söylerken, yüzde 76,8'i bunu doğru bulmadığını söyledi. 


Metropoll Araştırma, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi eylemlerine katılanlar için kullandığı ve kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul eden "sürtük" ifadesini anketlerine taşıdı. Halka, "Birisine 'sürtük' demek hakaret midir?" diye soruldu.     

Haziran ayında yapılan ankette halkın yüzde 83 hakaret olduğunu savunurken, yüzde 13,8'i hakaret olmadığını savundu.     

Ankette ayrıca; Erdoğan'ın Gezi eylemlerine katılan vatandaşlara sürtük demesi hakkında ne düşündükleri de soruldu.Halkın yüzde 76,8'ı bunu doğru bulmadığını, yüzde 18,2'si doğru bulduğunu söyledi. 

Parti tabanına bakıldığında AKP seçmeninin yüzde 51,8'i Erdoğan'ın bu sözü kullanmasının doğru olmadığını ifade etti.   

28 yapılan anket 2 bin 123 kişinin katılımıyla bilgisayar destekli telefonda anket yöntemiyle yapılırken, hata yapı +/2,08 olarak açıklandı.   

Ayrıca 'sürtük' ifadesiyle tepki çeken Erdoğan, "Biz hep milletimizin diliyle konuştuk" diyerek yanıt vermişti.   

KRT

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mahfi Eğilmez 1 TL'nin maliyetinin 3 TL'ye çıkmasını eleştirdi: "ABD'de bagajını taşıyana 1 dolar versen sevinir, 1 lira versen dayak yersin" Salim Güran'ın avukatından flaş iddia: "Nevzat Bahtiyar yoğun bakımda!" Özgür Özel görüntüleri izletip sert çıktı: "Seçime kadar bekle, millete güveniyorum ulan" Van Valisi açıkladı: O hata çok pahalıya patladı! Normalleşme için atacağımız adımları ötelemek zorunda kalacağız