AKP'li Üsküdar Belediyesi, 29.7 milyonluk vergi borcuna karşılık Çengelköy'deki Güzeltepe Birlik Camisi'nin bulunduğu araziyi hazineye devretme kararı almıştı. AKP'li Ümraniye Belediyesi de söz konusu araziye yaptırdığı Ümraniye Büyük Cami'nin inşaatında kullanılmak üzere hazır beton ihalesi açmıştı. İhale, tekliflerin yüksek olması nedeniyle iptal edilmek zorunda kaldı.
Ümraniye Büyük Camii'nin temeli 6 Haziran 2018'de düzenlenen törenle atılmıştı. Törende konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, caminin fikir babasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğunu belirterek “Bu camiye Ulu Camii diyecektik ama Ümraniye'de bu isimle camimiz var ve buraya Büyük Camii diyelim dedik. Fikir babası Cumhurbaşkanımızdır bu caminin. Ancak sonra alan küçük ve Cumhurbaşkanımızın istediği büyüklükte olmayacağı için Çamlıca Camii projesi gerçekleştirdi. Biz de bu cami inşaatının artık bizim boynumuzun borcu olduğunu gördük ve böyle bir cami inşa edelim dedik. Tarihi izler taşıyan bir cami inşa ettik” demişti.
İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Kampüsü’nün de yer aldığı alanda yapılan caminin temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katılmıştı. Caminin yapımını, Ümraniye Belediyesi ve bu iş için kurulan vakıf üstlenmiş durumda.
TEKLİFLER ÖDENEĞİN ÜSTÜNDE
Hafriyat çalışmalarına 14 Aralık 2018'de başlanan ve 6 Haziran 2018'de temeli atılan caminin inşaatında kullanılmak üzere hazır beton alımı için Ümraniye Belediyesi, 11 Ocak 2019'da ihale düzenledi. Ancak ihale 17 Ocak'ta ihalenin iptal edildiği duyuruldu. İhalenin “bütün tekliflerin ayrılan ödeneğin/yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması” nedeniyle iptal edildiği bildirildi.
20 BİN KİŞİLİK CAMİ
Eski oto pazarının 18 bin 900 metrekarelik arsası üzerinde yükselecek cami toplam 3 bin 653 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. 20 bin kişilik cemaat kapasitesi ile caminin altında 45 bin metrekare kapalı alana sahip 3 kat zemin altı otopark inşaatına İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı. Camide sergi, konferans, fuaye alanları ve kütüphaneler de bulunacak.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cumhurbaskanifikirbabasiydicamiyeodenekyetmedi3385848/
'ABD'yi TL korkusu sarmış !'3225 izlenme
Danıştay Savcısı İstanbul Sözleşmesi'nin fesih kararının iptalini istedi! Gözler mahkemenin kararında54 izlenme
5 yıllık inadın öyküsü65 izlenme
İstanbul halkı ve İBB 130 bin aile için elini taşın altına koydu!80 izlenme
Seçim için bu hesap mı yapılıyor? Erdoğan’ın seçim öncesi enflasyon ve dolar planı63 izlenme
Cinsel istismar skandalıyla gündeme gelen İsmailağa'ya ilişkin çarpıcı detaylar30 izlenme
Hakan Fidan'ın Fahrettin Altun'un telefonuna baktığı görüntünün perde arkası35 izlenme
Erdoğan altında kendi imzası olan Resmi Gazete kararını böyle yalandı!89 izlenme
Tosuncuk’un kara kutusu olarak gösterilen isim tahliye edildi
Türkiye'nin savaşta olduğunu iddia eden kadın: "Savaştayız haberiniz yok mu? Bu çok güzel bir şey işte, Erdoğan'a dua edin!"
Ayhan Bora Kaplan'dan skandal savunma: 'Ben örgüt kursam bu ülke 500 bin yıl geçse tespit edemez'
AHBAP ve Babala TV'ye her hakareti ediyorlar: İşte iktidarın depremde el üstünde tuttuğu ekip