AKP'li Üsküdar Belediyesi, 29.7 milyonluk vergi borcuna karşılık Çengelköy'deki Güzeltepe Birlik Camisi'nin bulunduğu araziyi hazineye devretme kararı almıştı. AKP'li Ümraniye Belediyesi de söz konusu araziye yaptırdığı Ümraniye Büyük Cami'nin inşaatında kullanılmak üzere hazır beton ihalesi açmıştı. İhale, tekliflerin yüksek olması nedeniyle iptal edilmek zorunda kaldı.
Ümraniye Büyük Camii'nin temeli 6 Haziran 2018'de düzenlenen törenle atılmıştı. Törende konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, caminin fikir babasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğunu belirterek “Bu camiye Ulu Camii diyecektik ama Ümraniye'de bu isimle camimiz var ve buraya Büyük Camii diyelim dedik. Fikir babası Cumhurbaşkanımızdır bu caminin. Ancak sonra alan küçük ve Cumhurbaşkanımızın istediği büyüklükte olmayacağı için Çamlıca Camii projesi gerçekleştirdi. Biz de bu cami inşaatının artık bizim boynumuzun borcu olduğunu gördük ve böyle bir cami inşa edelim dedik. Tarihi izler taşıyan bir cami inşa ettik” demişti.
İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Kampüsü’nün de yer aldığı alanda yapılan caminin temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katılmıştı. Caminin yapımını, Ümraniye Belediyesi ve bu iş için kurulan vakıf üstlenmiş durumda.
TEKLİFLER ÖDENEĞİN ÜSTÜNDE
Hafriyat çalışmalarına 14 Aralık 2018'de başlanan ve 6 Haziran 2018'de temeli atılan caminin inşaatında kullanılmak üzere hazır beton alımı için Ümraniye Belediyesi, 11 Ocak 2019'da ihale düzenledi. Ancak ihale 17 Ocak'ta ihalenin iptal edildiği duyuruldu. İhalenin “bütün tekliflerin ayrılan ödeneğin/yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması” nedeniyle iptal edildiği bildirildi.
20 BİN KİŞİLİK CAMİ
Eski oto pazarının 18 bin 900 metrekarelik arsası üzerinde yükselecek cami toplam 3 bin 653 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. 20 bin kişilik cemaat kapasitesi ile caminin altında 45 bin metrekare kapalı alana sahip 3 kat zemin altı otopark inşaatına İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı. Camide sergi, konferans, fuaye alanları ve kütüphaneler de bulunacak.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cumhurbaskanifikirbabasiydicamiyeodenekyetmedi3385848/
İktidarın Burger King'le sınavı: Bu kez direkt istifası alındı21 izlenme
AKP'li vekilin AYM kararına ibretlik U dönüşü !1655 izlenme
Ekrem İmamoğlu duyurdu: Bu işi ayağa kaldıracağız, Ağustos 15’i iple çekiyoruz65 izlenme
Turhan Çömez tanık olduğu rüşvet olayını açıkladı: "Bakanın oğlu hastane izni için 5 milyon dolar istedi"19 izlenme
Akın akın Edirne’ye alışverişe gelen Bulgarlar çok mutlu! 'Erdoğan’dan Allah razı olsun'51 izlenme
CHP'li Özer 'psikolojim bozuldu' diyerek tüm görevlerini bıraktı12 izlenme
97 yıllık kolonya şirketinin patronu: Böylesini görmedim149 izlenme
İmralı kararı sonrası Van'da CHP ilçe binasına saldırı! Tabelaları kırdılar15 izlenme
Tüpe 55 lira zam geldi, vatandaş ne yapacağını şaşırdı: Tüp satıcısı Ümit Özkul "Şu anda yüzde 20 vatandaşımız piknik tipi kullanmaya başladı"
CHP'den istifa edecek denilen 3 belediye başkanından peş peşe açıklamalar
Ziraat Teknikeri İğdeli'den alüminyum fosfit açıklaması: “İnsanlar tehlikesini anlayamaz, kişiyi anında zehirler. 72 saat tamamen kapalı tutulması gerek”
EYT'de eksik primi kalanlar için ucuz borçlanmada son hafta